Okrugli stol – Osnaživanje i rehabilitacija osoba sa inveliditetom u BiH

/

Savez za podršku osobama sa intelektualnim poteškoćama FBiH-Sumero implementira projekat “Osnaživanje i rehabilitacija osoba sa invaliditetom u BiH.” Cilj ovog projekta je poboljšanje  usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom u BiH kroz uspostavu centara za osnaživanje i rehabilitaciju širom BiH.

Da bi se unaprijedio i modernizovao sistem pružanja servisa podrške za osobe sa invaliditetom, u Sarajevu je 25. i 26. februara 2015. godine, organizovan okrugli sto na pomenutu temu, gdje je na poziv organizatora učešće uzela i JU CSR Tešanj, kao ustanova koja se duži vremenski period bavi ovom problematikom na području općine Tešanj.

Pored uvođenja novih usluga podrške za osobe sa invaliditetom, dodatni cilj projekata je i smanjivanje predrasuda društva u cjelini prema osobama sa invaliditetom.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Zlatna dob u Tešnju: Inicijativa za kvalitetniji život starijih sugrađana

U svjetlu rastuće populacije osoba treće životne dobi i...