Bilten MUP-a ZDK za 02.03.2015.

Datum:

JAVNI RED I MIR 

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 02.03.2015. godine, na putu M-17, u mjestu Lašva, od strane četiri nepoznata lica izvršena je krađa mobitela i određene količine novca od lica M.H. iz Busovače. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Kakanj

U toku noći 01/02.03.2015. godine, u mjestu Seoce, izvršena je krađa dva jagnjeta iz štale, vlasništvo B.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

Zavidovići

U toku noći 01/02.03.2015. godine, u mjestu Dubravica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.N., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih kućanskih aparata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići. 

Žepče

Dana 02.03.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Žepče obratio se J.J. iz Žepča i prijavio da mu je dana 28.02.2015. godine, u holu osnovne škole u mjestu Vinište, otuđen mobilni telefon marke „Samsung Galaxy S3“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Tešanj

Dana 02.03.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Ljetinić, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel-Calibra“, registarskih oznaka A83-K-365, kojim je upravljao Č.E., i biciklista, malodobni H.B., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj. 

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Povezani postovi
Related

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...

Radnik preminuo na gradilištu, naložena obdukcija

Radnik G.Š. (59) iz Laktaša preminuo je jutros u...