BIHAMK: Stanje na putevima

Datum:

Zbog sniježnih nanosa i loše vidljivosti potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo. Na dionici Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, dok ostala teretna vozila moraju koristiti lance.  Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati ni na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled). Na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš (preko prevoja Borja), kao i na putu prema Bjelašnici, sva vozila moraju koristiti lance. I dalje upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Dodatne poteškoće vozačima u zapadnim i jugozapadnim krajevima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.
 
Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada otežava njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu. 
 
Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin vozi se po djelimično zasniježenom kolovozu, dok je kolovoz na dionici Zvirovići-Bijača za sada mokar. Na širem području Mostara i na krajnjem jugu kolovoz je pretežno mokar zbog kiše.
 
Zbog sniježnih padavina u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7,5t na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani postovi
Related

Nevjerovatni rezultati na periferiji Doboja: Na jednom biračkom mjestu Dodik imao sve glasove

Centralna izborna komisija BiH objavila je nepotpune podatke za...

Policija o slučajevima iz Tuzle i Živinica: Nije bilo pokušaja otmice dječaka i djevojčice

Kantonalna policija opovrgla je informacije Druge osnovne škole iz...

Pronađena majka koja je ostavila bebu na stepeništu u Sarajevu

Pronađena je majka koja je ostavila bebu u  sarajevskom naselju...

Novalić: Nastavit ću da radim u interesu naroda, sviđalo se to nekome ili ne

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić se zahvalio građanima na...