Tešanj: Radio Žepče u društvu naših muzičkih talenata

Datum:

Pjesma je u srcu naših učenika,da je tako potvrđuju učešćem na festivalu Radio Žepča. U utorak, 03.03.2015. godine našu školu posjetili su uposlenici Radio Žepča zaduženi za snimanje 7. po redu emisije Radio festivala.

Učenici OŠ “Huso Hodžić”koji učestvuju u takmičenju su:Adna Smailbegović (V-razred), Merjem Hundur (V-razred), Nejra Brka (V-razred), Avdo Škokan(VI-razred), Nermin Handžić (VI-razred), Alma Bejtić (VIII razred), Lejla Bejtić (IX-razred).

Na ovom festivalu do sada su učestvovale tri općine,ove godine odlučili su proširiti učešće na šest općina (Teslić, Tešanj, Usora, Maglaj, Zavidovići i Žepče). U toku je takmičenje za izbor predstavnika općine Žepče, koje će biti emitovano na njihovom radiju.

Nakon izbora kreću emisije u kojima će se predstaviti takmičari iz pomenutih gradova. Iz svake emisije po tri najbolja takmičara će ići u finale koje će se održati u Domu kulture Žepče. Emisije će se emitovati na Radiju Žepče na frekvenciji 88,2 MHz. Radio stanice odakle učesnici dolaze također će prenositi takmičenje.

Pored stručnog žirija sve učesnike će ocijeniti žiri radio stanica. Ali svakako, svog favorita će odabrati publika putem intrneta i direktnim telefonskim glasanjem u toku emisije. Nadamo se da će se naši učenici uspješno plasirati u naredne krugove takmičenja.

Izvor

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...