BIHAMK: IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA U 13 : 40 SATI

Datum:

Zbog većeg odrona na  magistralnom putu M-17 Žepče-Nemila (Begov Han) iz pravca Žepča u funkciji  je jedna traka za putnička vozila,  dok se saobraćaj iz pravca Zenice odvija otežano preko mjesta Kovanići isključivo za putnička vozila. 
 
Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo. Na magistralnom Kupres-Šuica-Tomislavgrad saobraćaju samo putnička vozila naizmjenično jednom trakom dok teretna vozila i dalje ne mogu saobraćati.  Sniježni nanosi otežavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, gdje je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled), kao i na dionici M-19.3 Sokolac-Rogatica. I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.
 
Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, kao i mjestimično jak vjetar,  otežavaju njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu. 
 
Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin pretežno mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.
 
 Zbog sniježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Povezani postovi
Related

Udruženje turističkih privrednika oštro o potezima vlasti: Ubijaju turizam, zbog njih BiH dnevno gubi milion KM

Bevanda je na inicijativu za privremeno oslobađanje viznog režima...

Konjanici iz Karaule krenuli ka Pruscu

Sa platoa kod džamije u Karauli kod Travnika jutros...

Tokom vikenda sunčano i toplo vrijeme

Prema najavama meteorologa danas nas očekuje umjereno do pretežno...

Tončo Bavrka, direktor Direkcije robnih rezervi: Želimo otkupiti svu pšenicu iz Federacije

Iz Udruženja poljoprivrednika FBiH očekuju da Direkcija robnih rezervi...