KUSTA GA IZBACIO IZ ORKESTRA: Karajlić kokuz, jedva sastavlja kraj s krajem!

/

Prije nekoliko dana Emir Kusturica je sa svojim bendom No smoking orkestra svirao pred kompletnim državnim vrhom Rusije a na sceni nijje bilo frontmena Neleta Karajlića koga je Kusta izbacio iz orkestra još prije dvije godine.

“Muzička grupa proslavljenog reditelja”, piše beogradska štampa,  “nastupila je kao glavna atrakcija Festivala balkanske muzike, koji se održava u najprestižnijoj ruskoj koncertnoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca. Zanimljivo je da su na Festivali nastupali i Goran Bregović, Sanja Ilić i Mostar Sevdah Reunion.

 

– Karte su unaprijed bile rasprodate. Svirali smo dva sata, a naš repertoar osvježen je novim pjesmama Stribora Kusturice i Dejana Sparavala. Slušalo nas je oko šest hiljada ljudi, a najveća čast nam je što smo nastupili pred političkim vrhom Rusije – rekao je Kusturica, prenosi Kurir.

 

Dok je Kustaa s orkestrom svirao u Rusiji, Nele Karajlić je po prvi put  javno priznao da ne govori s Kusturicom već dvije godine.

 

“Nas dvojica nismo u kontaktu već odavno. Evo, svim zlonamjernicima mogu reći da posljednjih par godina nemam kontakata sa Kustom. Ali i pored toga što imamo neke razmirice između nas dvojice te razmirice nemaju veze sa političkim stavovima. Drugim rečima njegovi politički stavovi su mi i dalje bliži ove ekipe iz Sarajeva.”

 

Na optužbe medija, da se namjerno približio poznatom reditelju kako bi u Srbiji mogao da preživi, dr Nele je rekao:

 

– Ne bih sa ja složio sa tom konstatacijom da sam se ušlihtao Kursturici kako bismo sarađivali. Imam ja potpuno drugačije mišljenje o tome ko je prvi skontao šta je pravi biznis. Ja sam bio taj koji je imao ideju oko tog eksporta muzike u svijet koji smo mi kasnije i ostvarili. Naravno, Emirova uloga je nemerljiva jer je most između strane publike i naše muzike bio njegov film. Ali ja sam bio taj koji je to netremice gurao, naročito u prvim danima No smokinga kad se lomilo da li ćemo biti vikend bend ili ćemo zaorati po svjetskim halama i binama. Naravno, njegov lični PR je bio nevjerovatno jak, ali sam ja ipak vjerovao više u tu priču, rekaao je Karajlić. 

 

Nakon razlaza s Kusturicom, Karajlić je zapao u nezavidnu finansijsku situaciju pa se okrenuo pisanju autobiografske knjige “Fajront u Sarajevu”. Uprkos snažnoj marketinškoj promociji, knjiga je prodata u skromnom tiražu – jedva da se pokriju troškovi štampe. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

Snimka iz Splita šokirala Hrvatsku: Dvije djevojke tuku i ponižavaju treću

Društvenim mrežama proširilo se više snimki na kojima se...

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...