Napravljena čokolada koja se ne topi u rukama

/

Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spriječi čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, te da održi svoju slasnu teksturu.

Ova čokolada u čvrstom stanju ostaje do 38 stepeni celzija, što je zapravo četiri stepena više nego što je slučaj kod običnih čokolada.

Inspiraciju za ovaj patent, Depypere je dobio nakon što su se njegove čokolade, koje je donio na svjetsku izložbu u Šangaju, po dolasku potpuno istopile.

Istraživač ove čokolade planira plasirati u zemljama kao što su Kina ili Indija.

Nova čokolada bi, pretpostavja se, u potpunosti mogla promijentii tržište u Aziji, Latinskoj Americi i Bliskom Istoku, piše Bloomberg Business, a istraživači firme Euromonitor predviđaju kako će se prodaja čokolade u ovim područjima do 2019. godine udvostručiti.

spot_img

Povezani postovi

Jednom miss, uvijek miss: Pogledajte kako danas izgledaju najljepše bh. misice

Izbor za miss u BiH održava se od 1996....

Oglasio se Brenin fotograf nakon nezgode na koncertu: ‘Sve što piše je apsolutna glupost i laž’

Regionalna zvijezda Lepa Brena (64) slomila je gležanj tokom...

Halid i Sejda Bešlić zajedno su prošli kroz dobro i zlo: Jedna želja nije im se ostvarila

Halid Bešlić, bh. pjevač, ne krije da m je...

Toni Krtina u petak objavljuje novi hit, okupio vrhunsku ekipu sa Balkana

Toni Krtina polako gradi karijeru na muzičkoj sceni. Ovaj odlični...