Gračanica: OAT nastupio na Narodnom muzičkom festivalu

/

Večeras je u organizaciji Umjetničkog obrazovnog centra u Gračanici počeo 4. narodni muzički festival. Festival je podijeljen u dvije večeri odnosno Veče sevdaha i narodne pjesme i Veče folkolora i modernog plesa.

Večeras su se publici u Gračanici predstavili UOC “Gradski ansambl” iz Gračanice, Omladinski ansambl iz Tešnja, VIS “Merak” iz Sapne i Jakub Džafić iz Gračanice.

Prema riječima Damira Galijaševića, vođe orkestra OAT ovakve manifestacije su prilika da se mlađim naraštajima na najbolji mogući način predstavi sevdalinka, ali i da se sami izvođači sevdalinke posebno mladi ljudi međusobno upoznaju te dodaje:

“Odavno je poznata činjenica da Gračanlije i Tešnjaci imaju posebne niti prijateljstva koje ih vežu dugi niz godina, tako da je sasvim jasno zašto smo se rado odazvali ovom pozivu”

Gračanička publika je imala priliku uživati u sjajnim izvedbama sevdalinki, a našoj prof. Dženani Deljkić, koja je inače vođa horske sekcije OAT uputili smo pitanje kako je došlo do učešća OAT na ovoj manifestaciji, na što nam je rekla kako je javnost već upoznata da OAT  priprema svoj veliki svečani koncert u povodu pet godina rada, ali da ovakve pozive ne mogu odbiti, jer je to i prilika da se OAT-ovci predstave na naljepši način – svojom pjesmom.

Sutra je na programu Veče folklora i modernog plesa kada će se predstaviti: KUD “Lukavica” iz Lukavice, KUD “Mladost” iz Malešića, KUD “Jošak” iz Piskavice, OKC “Bosna Art” iz Stjepan Polja, KUD “Ponos” iz Pribave, PK “Rock step” iz Gračanice, Plesni
studio “El nur” iz Lukavice i plesni par kojeg čine Lejla Vražalica i Haris Dželilović.

Povezani postovi

Potpisan ugovor o redovnom i zimskom održavanju regionalne ceste R474a na području općine Usora

Rasim Kovač, direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste...

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...