Počeo prestižni Hannover Messe: Među izlagačima i firma Inox Ajanović

/

Najveći svjetski sajam industrijske tehnologije Hannover Messe 2017 počeo je danas, a posjetiocima Sajamskog centra u tom njemačkom gradu će se do 28. aprila predstaviti ukupno 6.500 kompanija iz 70 država. Među izlagačima je i Inox Ajanović, koji na ovom Sajmu izlaže deveti put.

Ovogodišnja tema sajma u Hannoveru je “Integracija industrije – Stvaranje nove vrijednosti“, a država partner sajma je Poljska.

Organizatori i ove godine očekuju više od 200.000 posjetilaca iz više od 80 država svijeta. Više od 95 posto posjetilaca sajma su ljudi iz svijeta industrije.

Hannover Meese okuplja male i srednje poduzetnike, ali i vodeće kompanije svjetske industrije poput Applea, Faxconna, Microsofta, Volkswagena.

Prošle godine su sajam otvorili tadašnji američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel, a oboje su tom prilikom kazali da je to najvažniji sajam industrije u svijetu.

Sajam u Hannoveru velika je poslovna prilika, a organizatori su saopćili kako je prošle godine sklapanjem poslovnih dogovora na sajmu stvorena prilika za otvaranje 5,5 miliona novih radnih mjesta širom svijeta.

Član Upravnog odbora Deutsche Messea Jochen Kockler je kazao kako je i ovogodišnji sajam bitan sa aspekta kontakata čelnika svjetske industrije koji se na investicije ne odlučuju dok ne vide konkretnu poslovnu priliku.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine po deveti put organizira zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na sajmu Hannover Messe.

Hanoverski sajam je tokom više od šezdeset godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija.

U okviru sajma održat će se i poslovni susreti privrednika, u organizaciji Europske preduzetničke mreže (EEN) i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu.

zosradio.ba

Povezani postovi

Istraživanje o medijskoj pismenosti: Nastavnici iznose nedostatak znanja kao ključni problem

"Medijska pismenost u osnovnom i srednjem obrazovanju: Stvarnost, izazovi...

Nove cijene parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Ovim putem informišemo naše cijenjene putnike i korisnike komercijalnog...

Katastrofalna demografska slika: Za pet godina u FBiH skoro 13.000 manje osnovaca!

Demografska slika u BiH godinama već, kako to upozoravaju...

Fadil Novalić povukao novi potez kako bi izašao iz zatvora

Advokatski tim osuđenog bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića uputio...