Mršavite uz pomoć Mjeseca: Ova dijeta je efikasna i počinje za tačno 20 dana

/

Dijeta mladog mjeseca je efikasna i može da se drži non-stop, jer ne uskraćuje ništa od namirnica koje su organizmu neophodne.

Zanimljivo je da ovaj način ishrane prati prirodne cikluse mjesečevih mijena, a u jednoj od tih faza smijete da se opustite i udovoljite sebi. Poslije dva – tri mjeseca nećete imati nikakvih problema da zauvijek nastavite tako da se hranite, jer ćete biti zadovoljni rezultatima. Bit ćete motivirani, a imat ćete periode kad udovoljavate sebi, što će vam olakšati situaciju.

Kako se drži dijeta?

Prvo saznajte kad je dan mladog mjeseca. Za  jun 2017. to je 24, dakle dijetu možete da počnete za 20 dana.

Tog dana, kad je mlad mjesec, ne jede se ništa, pije se samo voda ili blagi čaj, na primer od majčine dušice. Ako ne možete da izdržite možete da popijete i malo soka od cijeđenog voća i povrća, naravno sve bez dodavanja šećera ili bilo kakvih aditiva. Tokom dana treba da popijete od tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i malo rendanog đumbira (samo malo, čisto da zarezi, nemojte pretjerivati), što će pokrenuti metabolizam.

Mjesečeva gravitacija može da utiče na tečnost koja se nalazi u našem organizmu, jer 60 posto čovjekovog tijela je sačinjeno od vode. Sljedećeg dana krenite da jedete, ali samo laganu hranu. Do kraja prve sedmice ciklusa, izbacite hljeb i tijesto, od ugljenih hidrata jedite integralni pirinač, a od mesa najbolje govedinu. Jedite puno povrća, a uveče velike količine salate.

Druge sedmice možete ubaciti dvopek i puter za doručak, kao i kuhana jaja i parče sira. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice, samo doručak treba da bude jači.

zosradio/avaz.ba

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...