Riješite se celulita u salonu ”Bella” na Tešanjci

/

Celulit je, bez sumnje, jedan od najvećih problema s kojima se suočava gotovo svaka žena. Naime, prema procjenama, između 85 i 98% žena ima problema s celulitom.

Danas je celulit neprijatelj žena i znak nebrige, lošeg životnog stila i manjka tjelesne aktivnosti. Upravo sve navedeno je bio razlog da posjetimo dermatološko-kozmetički salon ”Bella” i u razgovoru sa mr.ph. Irmelom Avdić saznamo ima li rješenja za ovaj problem.

”Mi se trudimo i svaki dan radimo baš na tome, jer je jedan od najvećih problema u svijetu debljina, gojaznost, celulit, a samim tim nam se svaki dan nameće da mi izgledamo lijepo. S druge strane, živimo brzo, jedemo nezdravu hranu, i sve to dovodi do nakupljanja masnog tkiva, koje se kasnije formira u oblik ”naračine kore” kako se u narodu najčešće naziva. Da bi se to spriječilo prvenstveno moramo povesti računa o našem načinu ishrane, fizičkoj aktivnosti, ali pošto nemamo vremena, mi smo u salonu uveli, program kavitacije, i anti celulitne masaže. Jedno bez drugog nema efekta. Sama kavitacija je program razbijanja masnih naslaga, određenim intenzitetom struje, koji tačno prodire u masne stanice, šalje ih u međućelijski prostor koji se kasnije regeneriše, kao i masnoća unijeta u našu krv. Zbog toga je potrebno znači nakon svake kavitacije, uraditi limfnu drenažu, i anticelulitnu masažu da bi se sve te, masne naslage i sve to izbacilo iz organizma. Nebitno koja zona se, radi, bitno je uraditi masažu stomaka,  da bi podstakli organe za varenje, i samim tim istjerali suvišnu količina vode kao i masnih naslaga u našem organizmu. To je jedan od savjeta, koji ja dam svakom našem klijentu, trudim se da svako nakon kavitacije u salonu ”Bella” izađe zadovoljan, jer znamo koliki je problem riješiti se celulita u današnje vrijeme sa ovakvim načinom života kakav imamo.” – pojašnjava Irmela Avdić.

Dodatno, stanje s celulitom se pogoršava s godinama, jer vezivna tkiva slabe, a koža počinje gubiti elastičnost, što dodatno ističe neravnine i nepravilnosti kože izazvane celulitom. O čemu smo još razgovarali ovaj put u dermatološko-kozmetičkom salonu ”Bella” poslušajte u programu ZOS radija u srijedu (11.10.2017.) od 13 sati, ili već danas posjetite ovaj salon koji se nalazi u TC ”Mepromex” – Tešanjka i dobijte stručne savjete ljubaznog osoblja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dosadila vam je klasična, za Bajram napravite kokos baklavu

Iako su u tradiciji regije najpopularnije baklave s orasima,...

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio...

Aluminijska folija: Ovo su neočekivane primjene koje oduševljavaju domaćice širom svijeta

Aluminijska folija, proizvod koji je svojim mnogobrojnim korisnim svojstvima...

Kako spriječiti i olakšati probleme sa očima koje izazivaju proljetne alergije?

U sklopu polenske groznice, koje su izrazito česte u...