Samo zdrava koža je lijepa koža

/

Koža je najveći ljudski organ i ima više funkcija na našem tijelu. Stoga je neophodno pravilno brinuti o koži, kako bi ona mogla ispuniti svoju predviđenu funkciju.

Ubrzani tempo života, nepovoljni vanjski utjecaji, ali i genetske predispozicije mogu donijeti niz kožnih oboljenja. Crvenilo, svrab, razni osipi, isušenost kože samo su neki od simptoma koji ukazuju na probleme odnosno početak oboljenja ovog organa. Prva i prava adresa u ovakvim slučajevima je posjeta dermatolozima, koji će pregledom utvrditi zbog čega se problem javio.

No kako samo saznali od mr.ph.Irmele Avdić, prema iskustvu zaposlenih u dermatološko-kozmetičkom salonu ”Bella” koji se nalazi na Tešanjci svijest o neophodnosti ovakvih pregleda još uvijek je na niskom nivou.

”Žao mi je što to moram reći ali svijest ljudi po ovom pitanju je jako niska. Ja bih voljela da to nama postane nešto što će biti svakodnevna potreba. U životu kakav je trenutno, da ne zapuštamo našu kožu, jer znamo da je sve veća stopa smrtnosti upravo zbog zapuštenosti naše kože, madeža, samim tim previše unošenja toksina. Sve je to uredu u toku mladosti, ali samim kupanjem, različitim šamponima, nekorištenjem zdrave kozmetike, nedolaženjem na detoksikaciju organizma, sve se to nakuplja u naš organizam i stvara stanice
raka.” – pojašnjava mr.ph.Irmela Avdić.

Osim brojnih estetskih problema koje bolesna koža može uzrokovati, svako treba uzeti i one najgore aspekte, poput ozbiljnih zdravstvenih problema. Zato je svakako preporuka da posjetite dermatologa barem jednom godišnje i da provjerite zdravlje vaše kože kao i stanje vaših madeža na tijelu, kako biste otklonili bilo kakve sumnje. Vaš dermatološki pregled možete obaviti u salonu ”Bella”  koji se nalazi u TC ”Mepromex” – Tešanjka.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...