Samo zdrava koža je lijepa koža

/

Koža je najveći ljudski organ i ima više funkcija na našem tijelu. Stoga je neophodno pravilno brinuti o koži, kako bi ona mogla ispuniti svoju predviđenu funkciju.

Ubrzani tempo života, nepovoljni vanjski utjecaji, ali i genetske predispozicije mogu donijeti niz kožnih oboljenja. Crvenilo, svrab, razni osipi, isušenost kože samo su neki od simptoma koji ukazuju na probleme odnosno početak oboljenja ovog organa. Prva i prava adresa u ovakvim slučajevima je posjeta dermatolozima, koji će pregledom utvrditi zbog čega se problem javio.

No kako samo saznali od mr.ph.Irmele Avdić, prema iskustvu zaposlenih u dermatološko-kozmetičkom salonu ”Bella” koji se nalazi na Tešanjci svijest o neophodnosti ovakvih pregleda još uvijek je na niskom nivou.

”Žao mi je što to moram reći ali svijest ljudi po ovom pitanju je jako niska. Ja bih voljela da to nama postane nešto što će biti svakodnevna potreba. U životu kakav je trenutno, da ne zapuštamo našu kožu, jer znamo da je sve veća stopa smrtnosti upravo zbog zapuštenosti naše kože, madeža, samim tim previše unošenja toksina. Sve je to uredu u toku mladosti, ali samim kupanjem, različitim šamponima, nekorištenjem zdrave kozmetike, nedolaženjem na detoksikaciju organizma, sve se to nakuplja u naš organizam i stvara stanice
raka.” – pojašnjava mr.ph.Irmela Avdić.

Osim brojnih estetskih problema koje bolesna koža može uzrokovati, svako treba uzeti i one najgore aspekte, poput ozbiljnih zdravstvenih problema. Zato je svakako preporuka da posjetite dermatologa barem jednom godišnje i da provjerite zdravlje vaše kože kao i stanje vaših madeža na tijelu, kako biste otklonili bilo kakve sumnje. Vaš dermatološki pregled možete obaviti u salonu ”Bella”  koji se nalazi u TC ”Mepromex” – Tešanjka.

Povezani postovi

Bruka prije svadbe: Mlada gostima odredila minimalac za kovertu, gosti se šokirali

Sezona svadbi još uvijek traje, a restorani su prebukirani...

Prirodni lijek koji će preko noći revitalizirati vaš organizam

Med je veoma zdrav za jelo i svi smo...

Potez koji mu je promijenio život: Umjesto Golfa 7 kupio krave!

Boris Tanasić iz Busovače za novac koji je prikupio...

Osramoćena napustila vlastito vjenčanje

Dan vjenčanja trebao bi biti jedan od najboljih u...