Slani će se muffini s mladim lukom izvrsno uklopiti uz druga
jela na vašem proljetnom jelovniku. Ovako pripremljeni mali zalogajčići idealni
su za sehur uz čašu jogurta.
Sastojci:
250 g glatkog brašna
kašičica praška za pecivo
½ kašičica suhog origana
240 ml mlijeka
2 velika jaja
50 ml maslinovog ulja
150 g naribanog sira
3 mlada luka
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Namastite standardni kalup za
12 muffina ili pripremite 12 čvrstih košarica. Izmiksajte jaja, dodajte mlijeko
i maslinovo ulje. Potom dodajte sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, so
i origano, pa sjedinite drvenom kuhačom.
Na kraju umiješajte naribani sir i sitno nasjeckani mladi luk. Tijestom napunite kalupe, ali ne do vrha jer
će se tokom pečenja dignuti, pa ih pecite u zagrijanoj rerni 20-25 minuta.
Provjerite čačkalicom jesu li gotovi. Možete ih poslužiti uz čašu jogurta.
Zosradio.ba/Miss7