Alergije su neprijatno iskustvo i zdravstveni problem koji
nas može ometati u svakodnevnom životu.
Osim toga, one se naprasno mogu pojaviti u jednoj sezoni i
ostati trajna tegoba koja će nas proganjati cijeli život.
Početak sezone alergija za neke ljude zna biti prilično
neprijatan, a cvjetanje ambrozije već je uveliko počelo.
Ako patite od sezonskih alergija, možda ćete primijetiti da
određeni obroci ili međuobroci pogoršavaju vaše simptome.
U nastavku stručnjaci upozoravaju koja to hrana pospješuje
alergijske reakcije:
Alergija na ambroziju
Kada je u pitanju ambrozija i alergija na ovaj korov,
trebalo bi da izbjegavate banane, krastavce, krompir, tikvice, sjemenke
suncokreta, dinje i lubenicu.
Alergija na brezu
Sezona polena drveća započinje početkom proljeća i traje do
oktobra. Ljekari kažu da će ljudi koji imaju alergije na polen breze vjerovatno
osjetiti pogoršanje simptoma ako jedu jabuke, bademe, mrkvu, celer, lješnike,
kruške ili šljive.
Alergija na trave
Trava i neprestano cvjetanje travnatih biljaka prisutno je
tokom cijelog ljeta. Ako imate alergije na polen i cvjetanje trave, možda ćete
primijetiti pojačanu reakciju prilikom konzumiranja celera, narandže i
paradajza.
zosradio.ba/072info.com