Priprema zimnice već je počela: Donosimo recept za paprike punjene mladim sirom

/

Septembar je pravo vrijeme za pripremu zimnice. Osim što od
njih možete napraviti ukusne kisele salate, paprike možete filovati i to mladim
sirom.

Ovako pripremljene paprike dobro će doći u hladnim
mjesecima, jer će obogatiti zimsku trpezu.

Možete ih poslužiti kao jutarnji ili večernji obrok uz
krišku toplog hljeba i čaja, te kao prilog i salatu uz mnoga jela.

Recept je namijenjen za dvije tegle od tri kilograma.

Potrebni sastojci: 1,5 kg sitne babure paprike, 1,5 kg
mladog sira, 3 l slatkog mlijeka, 3 kašike soli, plastika za pritiskanje
paprike.

Postupak pripreme:

Paprike operite i očistite od peteljki i sjemenki, a potom
usitnite sir viljuškom, pa njim punite paprike.

Punjene paprike uspravno redajte u čiste, suhe tegle. Blago
ih sabijte kako bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mlijeka.

Mlijeko skuhajte i posolite, pa kad se malo ohladi njim
prelijte paprike.

Tegle prekrijte gazom i ostavite nezatvorene na prohladnom
mjestu. Najbolje je da ih stavite u tepsiju, jer nakon fermentiranja tečnost se
može izliti iz tegle.

Nakon dva dana paprike zalijte sa još malo posoljenog toplog
mlijeka, sačekajte da se ohladi, pritisnite paprike i čistim poklopcima
zatvorite tegle.

Čuvajte na hladnom mjestu.

Paprike su spremne za jelo nakon mjesec.

zosradio.ba/072info.com

spot_img

Povezani postovi

Zašto je kikiriki namirnica koju trebamo jesti u zimskom periodu kao zdravu alternativu

Tokom hladnijeg perioda godine ljudi se mnogo manje kreću,...

Ovo su najemotivniji horoskopski znakovi: Da li ste vi među njima?

Ako ste osoba koja otvoreno izražava emocije, ako ste...

Korijander, začin i čistač otrova iz organizma

Korijander je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Korijander Coriandrum sativum je...

Koliko često biste trebali mijenjati četkicu za zube

Za održavanje zdrave dentalne higijene, pranje zuba najmanje dva...