Šta biste trebali imati na umu ukoliko planirate reći ljudima da ste se razveli

/

Kao da proces razvoda sam po sebi nije dovoljno težak, morate uzeti u obzir i to kako ćete saopćiti vijest porodici i prijateljima. Ipak, sve će biti uredu ukoliko se prije toga dobro pripremite.

Psiholog Ken Page je za magazin Mind Body Green otkrio savjete koji će vam pomoći u tome da ovi razgovori proteknu što “bezbolnije”.

Ne budite strogi prema sebi 

Razvod je u većini slučajeva komplikovan tako da ne biste trebali biti strogi prema sebi. Ne morate odmah preboljeti raskid i što brže krenuti dalje. Također je sasvim uredu da sačekate određeno vrijeme prije nego što obavijestite porodicu i prijatelje.

“Recite im kada budete spremni. Uradite to na način koji vam je najlakši. Budite izravni”, kazao je.

Niste dužni obavijestiti sve ljude 

Kada budete spremni da progovorite o razvodu, sjetite se da biste se trebali zaštititi od onih koji neće poštovani vaše granice. U krajnjem slučaju, možete im poslati poruku i zamoliti ih da poštuju vašu privatnost.

“Sami odlučite ko zaslužuje da zna sve detalje”, rekao je.

Oslonite se na prave prijatelje

Ovo je vrijeme kada ćete poželjeti da budete u društvu onih koji vas ne osuđuju. Pravi prijatelji su rijetki, ali su zlata vrijedni.

“Razgovarajte o stvarima koje vas najviše muče samo sa ljudima koji vas poznaju ‘u dušu’. Sebi možete olakšati samo razgovorom”, objasnio je, a prenosi Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...

Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat...

Šta voze bh. pjevači i glumci: Jedni nemaju ni vozačku, drugi imaju vozače, a treći rado sjednu na bicikl

Pjevači zbog čestih putovanja dosta vremena provode u automobilima....