Učenici sarajevske medrese iznenadili razrednika: Hafiz Jupić nije ni slutio šta ga čeka, a oni mu poklonili putovanje na umru

/

Divna priča dolazi iz Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, gdje su učenici četvrtog razreda, B odjeljenje, svom profesoru matematike i razredniku Vedadu Jupiću poklonili putovanje na umru. 

Učenici iščekivali trenutak da obraduju svog razrednika

Učenici su sa nestrpljenjem čekali ulazak svog razrednika u učionicu, iščekujući trenutak kada će ga iznenaditi. Hafiz Jupić nije ni slutio šta ga čeka, dok su se njegovi učenici smješkali.

Zbunjeno ih je gledao kada su mu ponudili da izabere jednu kovertu. Ništa mu nije bilo jasno, pa je pitao učenike šta se zezaju. Kada je otvorio jednu od koverti, učenici su ga zamolili da pročita šta piše.

– Dragi naš razredniče, isto onako kako smo mi Vama bili prvi i Vi ste nama u ove četiri godine bili prvi. Prvi koji nam je pomogao, koji nas je savjetovao kao svoju djecu. Prvi kojem smo išli kada bi nas nešto mučilo, prvi kojem nije bilo teško biti insan. Allah vas nagradio za ove godine koje smo proveli zajedno. Nadamo se da ćemo ostati zapamćeni po dobru. Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sekirajte jer
Vas čuvamo u dovama.

Sjetite nas se na najljepšem mjestu na cijelom dunjaluku

U znak zahvalnosti na divnim uspomenama osjećali smo dužnost da se obistini ono “na Ćabi se oglasili”. Iz istog razloga sjetite nas se barem na sekundu na najljepšem mjestu na cijelom dunjaluku – pisalo je u pismu koji je izmamio suze na očima hafiza Vedada Jupića.

Njegovi učenici su učili ilahiju “U Medinu pošao bih”, dok je on čitao pismo.

zosradio.ba/avaz.ba

Povezani postovi

UKC Tuzla objavljuje novi tender: Hoće li u četvrtom krugu konačno biti nabavljen aparat za zračenje?

Univerzitetski klinički centar u Tuzli će uskoro objaviti novi,...

I dalje se traga za Dankom, stotine ljudi i danas na terenu

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja...

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...