Maloljetnici pucali u vazduh, kazne zaradili i njihovi roditelji

/

Dvoje maloljetnika i njihovi roditelji prekršajno su kažnjeni nakon što su maloljetnici iz gasnog pištolja ispalili više hitaca u vazduh.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, jučer su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u banjalučkom naselju Obilićevo, uočili su dvije nepoznate osobe kako ispaljuju hice u vazduh iz nepoznatog oružja.

“Kontrolom je utvrđeno da se radi o dva maloljetna lica koja su iz gasnog pištolja ispalila više hitaca u vazduh. Od navedenih lica oduzet je gasni pištol”, navode iz PU Banja Luka.

O slučaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje koji se izjasnio da se sudu dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnih lica zbog počinjenog prekršaja neovlaštena upotreba oružja i protiv roditelja maloljetnih lica zbog počinjenog prekršaja propuštanje obaveze brige o maloljetniku iz Zakona o javnom redu i miru, piše radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...