Deloitte BiH izabrao Maida Jabandžića za finansijkog direktora 2020.godine

Datum:

Direktor kompanije MADI, Maid Jabandžić izabran je za finansijkog direktora za 2020. godinu u organizaciji Deloitte Bosna i Hercegovina.

Financijskog direktora godine birao je stručni žiri na temelju kvalitativnih i kvantitativnih ocjena, odnosno na temelju popunjenog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izvještaja kompanije, čiji je CFO zaposlenik, za 2020. godinu.

Teško daje obećanja, pažljivo sluša, analizira, komentira, savjetuje se, traži drugo mišljenje, uključuje saradnike u proces, primjerom vodi, na greškama uči, prihvata sugestije, uvažava sagovornike, motiviše i pruža podršku. Ovo su kazali uposlenici kada su im tražili iz organizacije  Deloitte  da opišu direktora kompanije MADI.

“Vjerujem da smo kao kolektiv jaki onoliko koliko je jak najslabiji od nas. U tom smislu, nastojim da svi njegujemo odnos u kom smo jedni drugima najveća podrška i da učimo jedni od drugih. Cijenimo domaćinski odnos prema resursima, bilo ljudskim ili finansijskim. A mi jesmo domaćinska kuća. Naš odnos jednih prema drugima te usmjerenost ka cilju, uz racionalan odnos prema resursima, sigurno su bitne karike u lancu koji je u konačnici nas
doveo do ovog laskavog priznanja. Pojedinac može mnogo, a zajedno možemo mnogo
više.” istakao je direktor kompanije MADI, Maid Jabandžić.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Opći izbori: 5.903 biračka mjesta, pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača

Na ukupno 5.903 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini...

Rekonstrukcija naftnih terminala u Federaciji BiH

Obaveza naše zemlje je imati naftne rezerve koje osim...

Prosječna plaća u avgustu u RS iznosila 1.166 KM

Savez sindikata RS saopćio je da je potrošačku korpu...

Prvi šleperi ogrevnog drveta iz BiH otišli u evropske zemlje

Prvi šleperi ogrevnog drveta iz BiH otišli su u...