Napredak Tešanj prigodnom svečanosti obilježio 66. godina postojanja

/

Tekstilna firma ‘Napredak’ Tešanj sinonim je za tešanjsku tekstilnu industriju, jer uprkos svim izazovima i promjenjivosti tržišta uspijeva da opstane i širi svoje poslovanje. Na svečanosti koja je upriličena danas u krugu fabrike, a koju su zajednički organizovali menadžment kompanije i predstavnici sindikata povodom 66. godina postojanja, uručene su i zahvalnice penzionerima kao i radnicima sa najviše iskustva.

Enis Redžić, direktor kompanije Napredak navodi da je u prvom mjesecu ove godine realizovano i povećanje plate zaposlenim, a menadžment se trudi stvoriti stimulativno okruženje za uposlene. Redžić naglašava kako je Napredak, uprkos pandemiji u prošloj godini uspio realizovati izvoz od cca. 55.000 kom odjevnih predmeta na italijansko tržište odakle se odjevni komadi isporučuju i širom svijeta. Pored prigodnih poklona uposlenicima, Napredak je uz obilježavanje godišnjice upriličio i osmomartovsko druženje za sve dame ove kompanije.

” U narednom periodu ćemo raditi na povećanju broja uposlenih kao i njihovih primanja, te ćemo nastojati proširiti svoje poslovanje kroz saradnju i sa drugim brendovima. Osim razvoja same proizvodnje, planirana su i poboljšanja koja će se ogledati u postavljanju solarnih panela na naše objekte, a u cilju proizvodnje čiste energije i očuvanja okoliša za buduće generacije. Smatram da su paneli neizostavan dio tranzicije elektroenergetskog sektora baziranog na obnovljivim izvorima energije, jer je energetska efikasnost najbolji odgovor na pitanja zaštite okoliša, održivog razvoja i postizanja boljeg kvaliteta života ” – ističe Redžić.

Firma Napredak članica je AS Holdinga od 2008. godine i trenutno zapošljava 225 radnika

Prema najavama menadžmenta broj uposlenih će u narednom periodu rasti, a kompanija na godišnjem nivou proizvede oko 60.000 visokokvalitetnih odjevnih modnih predmeta. Proizvodni prostor je smješten u gradu Tešnju na 6.500 m2 sa bogatim proizvodnim programom muške i ženske modne konfekcije u okviru koga preduzeće proizvodi mantile, kapute, jakne, blejzere, kostime i druge modne odjevne predmete.

Povezani postovi

Oaza sponzor taekwondo reprezentativke BiH Nadine Mehmedović

Početkom ove sedmice u prostorijama kompanije Oaza d.o.o. upriličeno...

Savršena frizura bez čekanja: Novi muški frizerski salon “Diamond” otvoren u Tešnju

Otvoren je novi muški frizerski salon "Diamond" u zgradi...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...

ProCredit Bank sa DFC osigurala garantnu liniju od 15 miliona USD za podršku bh. dijaspori

ProCredit Bank je, u septembru 2023., s US International...