Zavidovići: Općinskog načelnika posjetio general Džemal Merdan

/

Općinski načelnik Hašim Mujanović ugostio je penzionisanog generala Džemala Merdana i pukovnika u penziji Harisa Ćatića.

Općinski načelnik gostima je poželio dobrodošlicu a istakao je da je posebno počašćen ovom posjetom.

General Džemal Merdan Općinskom načelniku čestitao je na proglašenju statusa Grada Zavidovići naglašavajući da je to rezultat dobrog domaćinskog i temeljitog pristupa u rješavanju problema u našoj lokalnoj zajednici. Tom prilikom razgovarano je o proteklim aktivnostima vezanim za razvoj Zavidovića i unapređenje uslova života naših sugrađana te o razvoju privrede i privrednim kapacitetima, ulaganjima kao i o nedostatku industrijskog zemljišta za izgradnju poslovnih zona čijim bi obezbjeđenjem Zavidovići ostvarili dinamičan razvoj i napredak o čemu je general već dobro informisan.

Općinski načelnik Hašim Mujanović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog posjete generala Džemal Merdana i pukovnika Harisa Ćatića i interesovanja za stanje i razvoj Zavidovića. Istakao je da je na poziciju Općinskog načelnika stupio iz želje za pozivitnom promjenom stanja u našem gradu a rezultati mukotrpne i bespoštedne borbe, rada i odricanja su vidljivi. Prilikom susreta Općinski načelnik se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Zavidovićima te je konstatovano da nema narušavanja sigurnosti niti incidentnih situacija a posebno je istakao dobre međuljudske odnose domicilnog stanovništva i povratnika. Tom prilikom Općinski načelnik pohvalio je i aktivnosti i doprinos policijskih službenika u očuvanja reda i mira u Zavidovićima. Općinski načelnik je generalu Merdanu poželio dobro zdravlje i ugodne penzionerske dane izrazivši nadu da će se ovakvi susreti nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...