Zavidovići: Općinskog načelnika posjetio general Džemal Merdan

Datum:

Općinski načelnik Hašim Mujanović ugostio je penzionisanog generala Džemala Merdana i pukovnika u penziji Harisa Ćatića.

Općinski načelnik gostima je poželio dobrodošlicu a istakao je da je posebno počašćen ovom posjetom.

General Džemal Merdan Općinskom načelniku čestitao je na proglašenju statusa Grada Zavidovići naglašavajući da je to rezultat dobrog domaćinskog i temeljitog pristupa u rješavanju problema u našoj lokalnoj zajednici. Tom prilikom razgovarano je o proteklim aktivnostima vezanim za razvoj Zavidovića i unapređenje uslova života naših sugrađana te o razvoju privrede i privrednim kapacitetima, ulaganjima kao i o nedostatku industrijskog zemljišta za izgradnju poslovnih zona čijim bi obezbjeđenjem Zavidovići ostvarili dinamičan razvoj i napredak o čemu je general već dobro informisan.

Općinski načelnik Hašim Mujanović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog posjete generala Džemal Merdana i pukovnika Harisa Ćatića i interesovanja za stanje i razvoj Zavidovića. Istakao je da je na poziciju Općinskog načelnika stupio iz želje za pozivitnom promjenom stanja u našem gradu a rezultati mukotrpne i bespoštedne borbe, rada i odricanja su vidljivi. Prilikom susreta Općinski načelnik se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Zavidovićima te je konstatovano da nema narušavanja sigurnosti niti incidentnih situacija a posebno je istakao dobre međuljudske odnose domicilnog stanovništva i povratnika. Tom prilikom Općinski načelnik pohvalio je i aktivnosti i doprinos policijskih službenika u očuvanja reda i mira u Zavidovićima. Općinski načelnik je generalu Merdanu poželio dobro zdravlje i ugodne penzionerske dane izrazivši nadu da će se ovakvi susreti nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...