Zavidovići: Sportsko-rekreativni klub „Parabellum“ u posjeti Općinskom načelniku

Datum:

Općinski načelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa predstavnicima Sportsko-rekreativnog kluba „Parabellum“. Sastanku su prisustvovali predsjednik kluba Sanjin Saničić, predsjednik skupštine Zahid Avdičević i članovi Kenan Hadžić, Imad Avdičević i Amer Hrkić.

Povod sastanka je dodjela Zahvalnice Općinskom načelniku Hašimu Mujanović za finansijsku pomoć pri osnivanju i tokom rada Sportsko-rekreativnog kluba „Parabellum“. Na sastanku se razgovaralo i o budućoj saradnji, te planovima i aktivnostima Kluba.

SRK “Parabellum” je sportsko rekreativni klub za airsoft, taktički trening i praktično streljaštvo. Klub je dobrovoljna, nevladina i nestranačka organizacija građana, osnovana 2020. godine. Osnovni ciljevi i zadaci Kluba su poticanje razvoja i unapređenje airsofta i streljačkog sporta; razvijanje odgojnih i moralnih vrijednosti kod članova; jačanje fizičke sposobnosti i zdravlja djece i omladine, te podizanja radne sposobnosti odraslih; organizovanje seminara i radionica; humanitarni rad i akcije za poboljšanje ukupnih uslova života

Predstavnici Kluba zahvalili su se Općinskom načelniku na prijemu ističući važnost podrške Općinskog načelnika u njihovom radu i aktivnostima, sa željom da se ta saradnja nastavi i u narednom periodu.

Općinski načelnik Hašim Mujanović zahvalio se Klubu na posjeti i dodijeljenoj Zahvalnici, te im poželio da im se u narednom periodu što veći broj članova prikljući i doprinese njihovom napredovanju i ostvarenju započetih ciljeva i dobrih rezultata kroz takmičenja, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Povezani postovi
Related

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...

Vatra i voda ne poznaju granice: Vatrogasci iz RS-a i FBiH kao pomoć jedni drugima

„Na muci se poznaju junaci“, česta je izreka u...

Važno obavještenje! Preusmjeravanje saobraćaja u Tešnju

Večeras na stadionu Luke u Tešnju bit će održan...