Zavidovići: Sportsko-rekreativni klub „Parabellum“ u posjeti Općinskom načelniku

/

Općinski načelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa predstavnicima Sportsko-rekreativnog kluba „Parabellum“. Sastanku su prisustvovali predsjednik kluba Sanjin Saničić, predsjednik skupštine Zahid Avdičević i članovi Kenan Hadžić, Imad Avdičević i Amer Hrkić.

Povod sastanka je dodjela Zahvalnice Općinskom načelniku Hašimu Mujanović za finansijsku pomoć pri osnivanju i tokom rada Sportsko-rekreativnog kluba „Parabellum“. Na sastanku se razgovaralo i o budućoj saradnji, te planovima i aktivnostima Kluba.

SRK “Parabellum” je sportsko rekreativni klub za airsoft, taktički trening i praktično streljaštvo. Klub je dobrovoljna, nevladina i nestranačka organizacija građana, osnovana 2020. godine. Osnovni ciljevi i zadaci Kluba su poticanje razvoja i unapređenje airsofta i streljačkog sporta; razvijanje odgojnih i moralnih vrijednosti kod članova; jačanje fizičke sposobnosti i zdravlja djece i omladine, te podizanja radne sposobnosti odraslih; organizovanje seminara i radionica; humanitarni rad i akcije za poboljšanje ukupnih uslova života

Predstavnici Kluba zahvalili su se Općinskom načelniku na prijemu ističući važnost podrške Općinskog načelnika u njihovom radu i aktivnostima, sa željom da se ta saradnja nastavi i u narednom periodu.

Općinski načelnik Hašim Mujanović zahvalio se Klubu na posjeti i dodijeljenoj Zahvalnici, te im poželio da im se u narednom periodu što veći broj članova prikljući i doprinese njihovom napredovanju i ostvarenju započetih ciljeva i dobrih rezultata kroz takmičenja, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...