U tri kantona u Federaciji 73 prekršajna naloga od 119.650 KM

/

Porezni inspektori su na području Posavskog, Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo u 87 kontrola zapečatili sedam objekata i izdali 73 prekršajna naloga sa ukupnim novčanim kaznama od 119.650 KM.

Inspektori su u tim kontrolama otkrili 24 neprijavljena radnika, 15 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva koji nisu imala instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, saopšteno je iz Poreske uprave Federacije BiH.

Kontrole su izvršene na području Ilidže, Vogošće, Novog Grada, Novog Sarajeva, Centra, Starog Grada, Travnika, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Fojnice, Orašja, Oštre Luke, Vidovica i Boka, s ciljem provjere poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Akcijom su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem, ugostiteljstva, trgovine na malo naftom i naftnim derivatima i ostale uslužne djelatnosti, piše Srna.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Javnost u BiH sluđena zbog četiri izborna zakona koji su u “proceduri”

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini od strane Centralne...

BiH do kraja godine dobija još jedan autoput koji se proteže kroz dvije zemlje

Napreduju radovi na izgradnji dionice autoputa Kuzmin – Sremska...

Dok prijete secesijom, privreda propada: 300 radnika u RS ostalo bez posla

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u...

U BiH svako drugo dijete nije primilo vakcine protiv najtežih zaraznih bolesti

Stopa vakcinisane djece u BiH posljednjih godina je smanjena,...