U tri kantona u Federaciji 73 prekršajna naloga od 119.650 KM

Datum:

Porezni inspektori su na području Posavskog, Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo u 87 kontrola zapečatili sedam objekata i izdali 73 prekršajna naloga sa ukupnim novčanim kaznama od 119.650 KM.

Inspektori su u tim kontrolama otkrili 24 neprijavljena radnika, 15 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva koji nisu imala instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, saopšteno je iz Poreske uprave Federacije BiH.

Kontrole su izvršene na području Ilidže, Vogošće, Novog Grada, Novog Sarajeva, Centra, Starog Grada, Travnika, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Fojnice, Orašja, Oštre Luke, Vidovica i Boka, s ciljem provjere poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Akcijom su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem, ugostiteljstva, trgovine na malo naftom i naftnim derivatima i ostale uslužne djelatnosti, piše Srna.

Povezani postovi
Related

Nakon najave Evropske centralne banke o podizanju kamata: Šta će biti s kreditima u BiH

Iz Agencije za bankarstvo FBiH kažu kako je promjena...

U bh. ambasadama izdavanje viza nemoguće zbog nedostatka stikera?!

Iz Ambasade BiH u Rijadu izražavaju nadu da će...

Povećani uvoz i izvoz iz BiH, ekonomisti tvrde da nema pomaka u domaćoj privredi

Izvoz roba i usluga iz naše zemlje, ali i...

Postoji li mogućnost pokretanja inicijative o zabrani abortusa u BiH?

Milioni žena u SAD-u izgubiće zakonsko pravo na abortus...