Italijani najavljuju iznenađujući transfer Salaha, već naljeto bi mogao napustiti Liverpool

Datum:

Nogometaš iz Egipta Mohamed Salah iznenađujuće bit mogao napustiti Liverpool godinu dana prije isteka ugovora i karijeru nastaviti u Juventusu, piše italijanska Gazzetta dello Sport.

Oni navode da je u ovom potencijalnom transferu najveći problem Salahova plata, iako će Juventus na kraju ove sezone dodatno rasteretiti svoj budžet jer će klub napustiti dosadašnja najveća zvijezda Paulo Dybala.

Dolaskom Vlahovića čelnici Juventusa odlučili su staviti ovog napadača iz Srbije u centar projekta za budućnost, zbog čega su odustali od prvobitnih uslova i Dybali ponudili znatno manji ugovor nego u oktobru, a kako je sada odlučeno da će Argentinac napustiti klub, tako je i Stara dama krenula u potragu za njegovom zamjenom.

Salahov ugovor s Liverpoolom traje od 2023. godine, a posljednjih nekoliko mjeseci razgovori o potpisivanju novog nisu napredovali i s tim u vezi Juventus je uspostavio preliminarni kontakt s njegovim agentima.

Gazzetta piše da realizacija ovog posla neće biti nimalo lagana jer Salah zarađuje 11 miliona eura u Liverpoolu, no da postoje mehanizmi koje bi u Juventusu mogli iskoristili po pitanju uštede na Salahovoj bruto plati, što bi im u konačnici osiguralo da mu mogu ponuditi veća primanja, prenosi Klix.

 

Povezani postovi
Related

Ženska košarkaška reprezentacija BiH otputovala u Italiju na početak priprema za Svjetsko prvenstvo

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila jučer...

TOŠK iz Tešnja zvanično se igrački pojačao iz redova FK Sarajevo!

Nogometaš Dino Islamović napustio je redove premijerligaša Sarajeva, međutim,...

Veliki uspjeh za Naila Alića iz Tešnja na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj-Sofia

Nail Alić iz Tešnja je  zauzeo peto mjesto na...

Iman Avdić osvojila prvu medalju za BiH na EYOF-u i postavila seniorski državni rekord

Talentovana plivačica Iman Avdić osvojila je bronzanu medalju na...