Zavidovići: Počela implementacija projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022“

Datum:

Njemačka nevladina organizacija Help je započela sa implementacijom projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022“ na području općine Zavidovići. Prezentacije projekta jučer su održane u Velikoj sali Općine Zavidovići, a prisutnima se obratila i projekat predstavila Dajra Čano, predstavnica organizacije „Help“ i  Merima Bašić, koordinator projekta ispred Općine Zavidovići. Također, jučer je prezentacija  projekta održana i u prostorijama Mjesne zajednice „Kovači“ uz prisustvo koordinatora i Ajdina Polića, direktora Razvojne agencije Zavidovići.

Koordinatori projekta su se zahvalili predsjedniku Savjeta mjesne zajednice „Kovači“ Zahidu Avdičeviću na dobroj organizaciji jučerašnjeg skupa i dobrom odzivu mještana ove mjesne zajednice.

Prezentacija projekta bit će održana i danas u mjesnim zajednicama „Vozuća“ i „Mahoje“, a radi se o projektu koji traje 12 mjeseci uz podršku ukupno 25 korisnika. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene i / ili zaposlene osobe sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga. Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR, a svaki korisnik bit će u obavezi da uplati 20 % od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt o stabilnosti za Jugoistočnu Evropu kao glavni donator i Općina Zavidovići.

Zainteresovani korisnici projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022“ i pored prezentacija u mjesnim zajednicama za dodatne informacije mogu se obratiti koordinatoru projekta na broj telefona: 032-206-753 ili lično u kancelariji 303, a aplikacioni formular moći će se preuzeti i na web stranici Općine Zavidovići, uz napomenu da prijave traju do 18.04.2022. godine.

PREUZIMANJE:
– Aplikacioni formular,
– Aplikacioni formular

 

Povezani postovi
Related

Obavještenje o pokrenutim postupcima javnih nabavki u toku mjeseca juna 2022. godine

Grad Zavidovići u toku mjeseca juna, tekuće godine, pokrenuo...

Upitnik za građanke i građane Grada Zavidovići

Grad Zavidovići trenutno radi na samoprocjeni politika koje provodi...

Javni poziv za prijem u poslovni inkubator Zavidovići

Razvojna Agencija Zavidovići objavljuje javni poziv za prijem u...

Obavijest o održavanju javne rasprave o Nacrtu Odluke o pravima demobiliziranih branilaca Grada Zavidovići

Gradsko vijeće Zavidovići na 2. Sjednici, održanoj 31.05.2022. godine,...