Zavidovići: U Mjesnoj zajednici „Kovači“ okončani radovi na stabilizaciji klizišta

/

U naseljenom mjestu Stavci u proteklom periodu izvršena je sanacija klizišta na dvije lokacije. Nakon potpune stabilizacije terena tokom ove sedmice završeno je i asfaltiranje prekida lokalne ceste koji su uzrokovani klizištem čime je putna komunikacija Nove Skroze – Stavci u potpunosti prohodna i sigurna za učesnike u saobraćaju. Radovi na sanaciji klizišta finansirani su u potpunosti iz Budžeta općine Zavidovići a mještani ovog dijela MZ „Kovači“ zadovoljni su okončanjem radova. Također, u naseljenom mjestu Gornji Kovači asfaltiran je jedan dio neuređene lokalne ceste.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Kovači“ Zahid Avdičević zahvalio je Općinskom načelniku na dobroj dosadašnjoj saradnji i na podršci pri sanaciji klizišta koja su duži vremenski period stvarala poteškoće u odvijanju saobraćaja.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pohvalio je predan rad Savjeta za dobrobit mještana pomenute mjesne zajednice. Plodovi njihovog rada i zalaganja vidljivi su na svakom pedlju MZ „Kovači“. Općinski načelnik napomenuo je da će Općina Zavidovići nastaviti podržavati pozitivne promjene i realizaciju projekata od značaja za stanovništvo općine Zavidovići a posebno u sredinama gdje mještani  i predstavnici mjesnih zajednica iskažu svoju zainteresovanost. Ovo je ujedno i poziv nefunkcionalnim savjetima mjesnih zajednica da se konačno pokrenu i počnu izvršavati obaveze iz svoje nadležnosti, da prepoznaju probleme u svom komšiluku i iste delegiraju prema Općini Zavidovići i Općinskom načelniku u cilju njihovog konačnog rješavanja.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...