Zavidovići: U Mjesnoj zajednici „Kovači“ okončani radovi na stabilizaciji klizišta

Datum:

U naseljenom mjestu Stavci u proteklom periodu izvršena je sanacija klizišta na dvije lokacije. Nakon potpune stabilizacije terena tokom ove sedmice završeno je i asfaltiranje prekida lokalne ceste koji su uzrokovani klizištem čime je putna komunikacija Nove Skroze – Stavci u potpunosti prohodna i sigurna za učesnike u saobraćaju. Radovi na sanaciji klizišta finansirani su u potpunosti iz Budžeta općine Zavidovići a mještani ovog dijela MZ „Kovači“ zadovoljni su okončanjem radova. Također, u naseljenom mjestu Gornji Kovači asfaltiran je jedan dio neuređene lokalne ceste.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Kovači“ Zahid Avdičević zahvalio je Općinskom načelniku na dobroj dosadašnjoj saradnji i na podršci pri sanaciji klizišta koja su duži vremenski period stvarala poteškoće u odvijanju saobraćaja.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pohvalio je predan rad Savjeta za dobrobit mještana pomenute mjesne zajednice. Plodovi njihovog rada i zalaganja vidljivi su na svakom pedlju MZ „Kovači“. Općinski načelnik napomenuo je da će Općina Zavidovići nastaviti podržavati pozitivne promjene i realizaciju projekata od značaja za stanovništvo općine Zavidovići a posebno u sredinama gdje mještani  i predstavnici mjesnih zajednica iskažu svoju zainteresovanost. Ovo je ujedno i poziv nefunkcionalnim savjetima mjesnih zajednica da se konačno pokrenu i počnu izvršavati obaveze iz svoje nadležnosti, da prepoznaju probleme u svom komšiluku i iste delegiraju prema Općini Zavidovići i Općinskom načelniku u cilju njihovog konačnog rješavanja.

 

Povezani postovi
Related

O.E. iz Maglaja izvršio krivično djelo “Krivotvorenje isprave”

Dana 26.06.2022.godine, u 22,20 sati, na putu M-17, u...

Handžić: Budimo humani, podržimo djecu oboljelu od raka pozovim na broj 17010

Danas je Nermin Handžić na društvenim mrežama pozvao sve...

Tešanj: Poljoprivrednici oslobođeni plačanja nameta na osnovu incijative vijećnika Amira

U Tešnju su poljoprivrednici oslobođeni plačanja nameta na osnovu...

Kakva je sudbina porodične medicine u Poliklinici “Medicus” ?

U našu redakciju stiglo je saopćenje iz OO SDP...