Zdravstvenim ustanovama u ZDK 3 miliona KM, za nabavku testova na korona virus 552.000 KM

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Program utroška sredstava planiranih u Budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu na poziciji “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti – za zdravstvo” u iznosu od 3 miliona KM.

-Raspodjelu sredstava ćemo izvršiti nakon donošenja Zakona o konsolidaciji zdravstvenih ustanova FBiH, kada ćemo znati koliko će sredstava biti dodijeljeno našim zdravstvenim ustanovama sa nivoa FBiH. Vlada ZDK je pokazala odgovornost prema zdravstvenim ustanovama i siguran sam da će one i tokom ove godine dobiti znatno veći iznos sredstava nego što su imale u prethodnom periodu – rekao je ministar zdravstva dr. Adnan Jupić.

Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravstva odobrila sredstva za nabavku PCR, antigent testova i potrošnog materijala za vršenje testiranja na korona virus u bolničkim ustanovama. Kantonalnoj bolnici Zenica odobreno je 375.000 KM, a Općoj bolnici Tešanj 177.000 KM.

Usvojen je i Izvještaj o utrošku sredstava za period januar – decembar 2021. godine sa pozicije “Ostali transferi za zdravstvo – Tekući transfer zdravstvenim ustanovama za sprečavanje širenja bolesti izazvane korona virusom – COVID-19“.

Povezani postovi

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...

Kilometarske su kolone na magistralnom putu Zenica-Žepče

Kilometarske su kolone na magistralnom putu Zenica-Žepče (na dijelu...

VIDEO: Zenička medresa bez prestanka je radila čak 226 godina

Sultan Ahmedova medresa u Zenici sagrađena je 1720. godine...

Zenički rudari bez plata i toplog obroka: Okupljanje pred direkcijom rudnika

Rudari zeničkog rudnika okupili su se danas ispred direkcije...