U ponedjeljak počinje jednosedmični proljetni raspust u školama u ZDK

Datum:

Za većinu učenika osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona danas je zadnji radni dan pred odlazak na jednosedmični proljetni raspust. U školama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i program na bosanskom jeziku, proljetni raspust zvanično počinje u ponedjeljak, 28. marta – potvrdio je u izjavi za Fenu ministar obrazovanja tog kantona Spahija Kozlić.

“Osnovci i srednjoškolci koji se obrazuju po NPP-u na bosanskom jeziku narednu će sedmicu biti na raspustu, a u školske klupe će se ponovo vratiti 4. aprila. U školama u kojima se nastava realizira po NPP-u na hrvatskom jeziku – osnovna škola i gimnazija KŠC “Sveti Pavao” Zenica, na raspustu će zbog katoličkog Uskrsa biti od 14. do 18. aprila, a Franjevačka klasična gimnazija Visoko od 14. do 19. aprila”, navodi ministar Kozlić.

U školama u općinama Žepče i Usora, u kojima se nastava odvija po NPP-u na hrvatskom jeziku, đaci će na proljetnom raspustu biti od 14. do 25. aprila.

Polaznici Medrese “Osman ef. Redžović” iz Velikog Čajna kod Visokog, zbog mjeseca ramazana, na raspustu će biti od 4. aprila do 6. maja.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Vlada ZDK utvrdila Prijedlog Zakona o turizmu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za privredu, na...

U Zenici uhapšen diler: Pronađeni spid i 40 saksija marihuane

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Dva lica osumnjičena za ubistvo na području Kaknja predata nadležnom tužilaštvu

Dana 11.06.2022.godine u 12.15 sati, policijski službenici Policijske stanice...

Bašić: Porodiljama u ZDK isplata naknade od 1.000 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona već narednog će mjeseca zastupnicima Skupštine...