Policijski službenik Policijske uprave u Zaječaru I. Đ. (28) ubijen je sinoć na službenoj dužnosti kada je na njega iz vatrenog oružja pucao D. Z.

Na uniformisane policijske službenike koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi u Ulici 7. septembra čuli pucnji, D. Z. je ispalio dva hica pogodivši policajca koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Zaječaru.

Neposredno prije dolaska patrole, D. Z. je pucnjima iz vatrenog oružja ubio komšinicu V. Đ. (68), pišu srbijanski mediji.

U Zaječar su helikopterom oko 23.15 sati stigli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), a sa njima i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i komandant SAJ.

Napadač se nakon što je pucao zabarikadirao na tavanskim prostorijama, da bi nakon izvjesnog vremena u njima počinio samoubistvo.

Na mjestu događaja, pored pripadnika Policijske uprave u Zaječaru bili su angažovani i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Oko 1.20 iz blokiranog dijela grada začula se glasna eksplozija, praćena sa više hitaca, nakon čega je sve utihnulo.

Izvor: Faktor