Općinski načelnik održao sastanak sa Ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a Arnelom Isak

Datum:

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović primio je u posjetu, 29. 3. 2022. godine, Ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnela Isak sa saradnicima te je tom prilikom održao sastanak.

Na sastanku je razgovarano o temama iz nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, projektima sanacije i izgradnje putne infrastrukture, izgradnji kružnog toka i drugim važnim projektima na području općine Zavidovići.

Nakon održanog sastanka Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović i Ministar Arnel Isak posjetili su JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići povodom nedavnog puštanja u funkciju automatske pretovarne stanice komunalnog otpada.

Općina Zavidovići dobila je, 19. 1. 2022. godine, prvu automatsku pretovarnu stanicu komunalnog otpada u BiH a vrijednost projekta je 570.000 KM. Realizacijom ovog projekta općina Zavidovići stekla je uslove da bude kompletno pokrivena prikupljanjem otpada u seoskim područjima u cilju očuvanja okoliša i životne sredine.

Ministar Arnel Isak istakao je značaj unapređenja prikupljanja, odlaganja i transporta komunalnog otpada putem automatske pretovarne stanice, kao i načina rada ove stanice navodeći da općina Zavidovići pravilno postupa sa rješavanjem komunalnog otpada. Ministar je u razgovoru naglasio da želi pružiti podršku i u rješavanju problema putne infrastrukture u Općini Zavidovići a koji su u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio se Ministru na posjeti i sufinansiranju automatske pretovarne stanice, navodeći da se nada realizaciji projekta izgradnje kružnog toka i druge putne infrastrukture u nadležnosti Ministarstva  za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona kao i Kantonalne direkcije za ceste.

Povezani postovi
Related

Zenička i bolnica u Tešnju apeliraju na svijest stanovništva o potrebi darivanja krvi

Kantonalna bolnica Zenica (KBZ) i Opća bolnica Tešanj (OBT)...

Prelijepa svadba u Tešnju: Ibrahim Bilčević i Emina Ahmetlić uplovili u bračne vode

Jučer smo bili svjedoci prelijepe svadbe dvoje mladih ljudi....

Tešanj: Mladi kroz druženje i učenje stvaraju bolju budućnost sebi i drugima

Ekonomska kriza, česta politička previranja i mnogobrojni drugi faktori...

Za vikend u Tešnju rođeno osam beba

U izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj stoji da je...