Općinski načelnik održao sastanak sa Ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a Arnelom Isak

/

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović primio je u posjetu, 29. 3. 2022. godine, Ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnela Isak sa saradnicima te je tom prilikom održao sastanak.

Na sastanku je razgovarano o temama iz nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, projektima sanacije i izgradnje putne infrastrukture, izgradnji kružnog toka i drugim važnim projektima na području općine Zavidovići.

Nakon održanog sastanka Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović i Ministar Arnel Isak posjetili su JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići povodom nedavnog puštanja u funkciju automatske pretovarne stanice komunalnog otpada.

Općina Zavidovići dobila je, 19. 1. 2022. godine, prvu automatsku pretovarnu stanicu komunalnog otpada u BiH a vrijednost projekta je 570.000 KM. Realizacijom ovog projekta općina Zavidovići stekla je uslove da bude kompletno pokrivena prikupljanjem otpada u seoskim područjima u cilju očuvanja okoliša i životne sredine.

Ministar Arnel Isak istakao je značaj unapređenja prikupljanja, odlaganja i transporta komunalnog otpada putem automatske pretovarne stanice, kao i načina rada ove stanice navodeći da općina Zavidovići pravilno postupa sa rješavanjem komunalnog otpada. Ministar je u razgovoru naglasio da želi pružiti podršku i u rješavanju problema putne infrastrukture u Općini Zavidovići a koji su u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio se Ministru na posjeti i sufinansiranju automatske pretovarne stanice, navodeći da se nada realizaciji projekta izgradnje kružnog toka i druge putne infrastrukture u nadležnosti Ministarstva  za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona kao i Kantonalne direkcije za ceste.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...