Nakon hapšenja švercera kanabisovog ulja: “Kod Očuza je bilo najjeftinije” – Bjegunac Kurgaš osuđen zbog spolnog odnosa sa djevojčicom!

Datum:

U policijskom pritvoru je i poznata bh. manekenke Džejla Glavović-Očuz, čiji je muž je također uhapšen. Privedena i tri pripadnika MUP-a ZDK-a, dok se za jednom osobom traga

U jučerašnjoj akciji Meta, koju su na području Visokog, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona izveli pripadnici MUP-a ZDK-a, uhapšeno je ukupno osam osoba osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriliječništvo.

CIJENA ULJA

Nezvanično, uhapšeni su direktor agencije Foto Art Gordan Memija, Mahir Očuz, njegova supruga poznata bh. manekenka Džejla Glavović-Očuz, Alen Mekić, Muris Suljić, Alaudin Čorbo, Amir Pirić, Belmin Debelac i Mirza Avdibegović. Policija traga za Refikom Kurgašem, nekadašnjim predsjednikom Kantonalnog odbora A SDA Zeničko-dobojskog kantona. Nezvanično, ova grupa se tereti da se od juna 2020. do marta ove godine na području ZDK-a bavila nelegalnom trgovinom kanabisovim uljem na ilegalnom tržištu. Cijena ovog ulja na crnom tržištu na pet mililitara iznosi 500 KM. Osim privedenih, u BiH nezvanično postoji još nekoliko osoba koje se bave prodajom kanabis ulja, ali je navodno “kod Očuza bilo najjeftinije”.

– Postupajući tužitelj zeničkog Tužilaštva će ispitati osumnjičene i odlučiti o potrebi njihovog daljeg zadržavanja, saopćeno je jučer iz zeničke policije, koja je jučerašnju akciju provela u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a KS-a i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

– Hapšenja policajca pokazuju da MUP ZDK-a poduzima mjere na preveniranju kriminaliteta i općenito na hapšenju izvršilaca krivičnih dijela bez obzira na to o kome se radi. Problem je što često druge karike u pravosudnom sistemu zakažu. To se odnosi na prijevremena puštanja kriminalaca iz zatvora, neprovođenje istraga, odugovlačenje prilikom slanja pravosnažno osuđenih osoba na izdržavanje zatvorske kazne, kaže izvor blizak zeničkom pravosuđu.

Među uhapšenim najpoznatije je ime biznismena Gordana Memije. Nakon ispitivanja, Mekić i Memija su pušteni da se brane sa slobode, ali je i dalje pod istragom.

ISKORIŠTAVANJE DJETETA

S druge strane, javnosti je dobro poznat i Kurgaš, koji je u novembru prošle godine pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog krivičnog djela spolni odnos s djetetom. Podsjetimo, Kurgaš je uhapšen u martu 2017. dok je bio u društvu tada 13-godišnje djevojčice, koju je odranije poznavao. Osim ovoga, Kantonalni sud u Zenici ga je osudio na sedam mjeseci zatvora zbog iskorištavanja djeteta ili maloljetnika, ali je ovu kaznu, kako Oslobođenje saznaje, otkupio kako ne bi išao u zatvor, piše Oslobođenje

Povezani postovi
Related

Historijski izbori

U nedjelju se održavaju izbori. Kako god da završe,...

Opći izbori: 5.903 biračka mjesta, pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača

Na ukupno 5.903 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini...

Rekonstrukcija naftnih terminala u Federaciji BiH

Obaveza naše zemlje je imati naftne rezerve koje osim...

Prosječna plaća u avgustu u RS iznosila 1.166 KM

Savez sindikata RS saopćio je da je potrošačku korpu...