Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na vodosnabdijevanju prostorne cjeline Pašin Konak – izgradnja rezervoara

Datum:

U Kabinetu općinskog načelnika potpisan je Ugovor o izvođenju radova na vodosnabdijevanju prostorne cjeline Pašin Konak – izgradnja rezervoara. Ugovor su potpisali Općinski načelnik Hašim Mujanović i direktor PD „Porobić“ d.o.o. Zavidovići Edin Porobić.

Nakon provedenog postupka javne nabavke za Izvođača radova izabrano je Privredno društvo „Porobić“ d.o.o. Zavidovići sa ponuđenom najnižom cijenom radova u iznosu od 119.295,50 KM sa uračunatim PDV-om.

Izvođač se obavezuje da radove koji su predmet ovog Ugovora izvrši prema projektno-tehničkoj dokumentaciji, opisu, nacrtima, predmjerima i predračunu radova i ostalim uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović ističe da projekat vodosnabdijevanja prostorne cjeline „Pašin Konak“ zahtjeva značajna finansijska sredstva, te se nada da će za potpunu realizaciji projekta imati podršku i pomoć sa viših nivoa vlasti, kako bi stanovništvo ovog naseljenog područja što prije dobilo adekvatno vodosnabdijevanje, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Povezani postovi
Related

U toku potraga za nestalim Dobojlijom

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere...

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...