Užasan snimak: Nastavnik učenika obarao sa stolice, udario i vikao na času…

/

Težak slučaj fizičkog nasilja od strane nastavnika fizičkog prema jednom učeniku OŠ “Branislav Nušić” iz Smedereva zabilježen je prošlog četvrtka na petom času u odjeljenju osmog razreda.

Video pogledajte OVDJE.

Nastavnik je najprije prišao učeniku, a potom ga povukao snažno, tako da je gotovo pao sa stolice, a onda ga je udario u potiljak. Nastavio je da viče na njega. Od tada i nastavnik i učenik su na bolovanju, a škola je pokrenula postupak koji će dovesti do suspenzije profesora. Procedure su u toku.

Ono što zabrinjava je činjenica da je nastavnik fizički nasrnuo na učenika koji je, barem na djelu koji je moguće videti na snimku, sjedio i to pred cijelim odjeljenjem, ali neko od učenika se odvažio da nasilje snimi i da se ono prijavi. Mada, još nije poznato šta se tačno dogodilo prije sukoba, kao ni šta je uslijedilo nakon nastanka snimka na času.

Kako je kazao direktor škole Dragan Jovičić, u pitanju je miran nastavnik koji je među djecom omiljen i da su svi u odeljenju bili iznenađeni postupkom. S druge strane, čitalac portala Telegraf.rs naveo je da ovakvo ponašanje profesora nije novost, ali da djeca “ne smiju da reaguju”. U svakom slučaju, direktor ne opravdava ponašanje koje je na snimku zabilježeno u četvrtak.

– Mi smo napravili akt o suspenziji, ali profesor je na bolovanju, tako da u svakom slučaju ne dolazi na posao. Čeka ga sve ono što je zakonom predviđeno, a to je disciplinski postupak. Šta će tužilac reći, to je posebno – kazao je direktor za Telegraf. On je dodao i da je povodom ovog slučaja dao i izjavu u policiji.

– Znaju se pravila ponašanja u školi, kako to ide, svako ko tako nešto uradi mora da bude spreman na sankcije, bez obzira što ga je učenik prije toga, prema izjavama nastavnika, vrijeđao psovkama i nazivao pogrdnim imenama. Još nismo u prilici da provjerimo izjave oba aktera, jer ne dolaze u školu. Iz izjave učenika odjeljenja stoji da je bilo verbalnog sukoba – kazao je direktor.

Majka je učenika, dodaje, vodila ljekaru nakon incidenta, pa se on u petak nije pojavio u školi.

– Niko ne opravdava takvu situaciju, bez obzira na uvrede i psovke – podvlači direktor.

Izvor: Tuzlanski.ba

Povezani postovi

Doboj Jug: Osoba iz Tešnja lišena slobode

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u mjestu Matuzići...

Saobraćajna nesreća kod Maglaja, poginula jedna osoba

Tokom protekle noći na magistralnom putu M-17, dionici puta...

“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda "fatalnoj...

Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca...