Zavidovići: Izgradnja i asfaltiranje parkinga kod zgrade „Samačka“

/

Završeno je izvođenje radova na izgradnji parkinga kod zgrade „Samačka“.

U okviru ove faze izvođenja radova izvršen je iskop postojećeg trupa saobraćajne površine, iskop rova i polaganje cijevi za odvod oborinske kanalizacije sa priključkom na postojeće revizono okno, ugradnja granulisanog drobljenog kamenog materijala za izradu donjeg i gornjeg nosivog sloja kolovozne konstrukcije uz pripremu i izradu završne izravnavajuće podloge, te izrada asfaltnog nosivohabajućeg sloja debljine 7 cm i površine 426 m2, a zatim izrada habajućeg i zaštitnog sloja bitumenskog betona, debljine 45-65 mm u zbijenom stanju, na postojećoj betonskoj kolovoznoj konstrukciji u površini od 395 m2.

Izvršena je i ugradnja betonskih ivičnjaka, uličnog slivnika sa taložnikom uz ugradnju liveno-željezne  slivne rešetke. Ugrađena je i betonska plitka kanalica ukupne dužine 16 metara uz potreban iskop i ugradnju podložnog betona.

Radovi su u potpunosti izvedeni u skladu sa tenderskom dokumentacijom a vrijednost ugovorenih i izvedenih radova je 30.888,00 KM.

Sredstva za ovu namjenu su obezbjeđena iz Budžeta općine Zavidovići. Radovi su izvedeni od strane Privrednog društva „Hajdić“ d.o.o. Maglaj koje je, nakon provedenog postupka javne nabavke, odabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Općinski načelnik Hašim Mujanović ističe da je ovo nastavak uređenja putne infrastrukture u Zavidovićima i to na osnovu potreba stanovništva, podjednako u urbanim i ruralnim dijelovima Općine.

U narednom periodu uslijedit će i sanacija i asfaltiranje neuređenog platoa s druge strane zgrade „Samačka“ a sve u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

Također, u danima koji slijede otpočet će se sa izvođenjem ugovorenih radova na sanaciji dijela ulice „Radnička“ (pored TC „Robot“) i dijela ulice „Prvomajska“, kao i sanacija dijela ulice „Podubravlje“, nastavak izgradnje II faze lokalne ceste Donja Lovnica – Gornja Lovnica i mnogi drugi projekti od značaja za sve građane općine Zavidovići.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...