Zavidovići: Izgradnja i asfaltiranje parkinga kod zgrade „Samačka“

Datum:

Završeno je izvođenje radova na izgradnji parkinga kod zgrade „Samačka“.

U okviru ove faze izvođenja radova izvršen je iskop postojećeg trupa saobraćajne površine, iskop rova i polaganje cijevi za odvod oborinske kanalizacije sa priključkom na postojeće revizono okno, ugradnja granulisanog drobljenog kamenog materijala za izradu donjeg i gornjeg nosivog sloja kolovozne konstrukcije uz pripremu i izradu završne izravnavajuće podloge, te izrada asfaltnog nosivohabajućeg sloja debljine 7 cm i površine 426 m2, a zatim izrada habajućeg i zaštitnog sloja bitumenskog betona, debljine 45-65 mm u zbijenom stanju, na postojećoj betonskoj kolovoznoj konstrukciji u površini od 395 m2.

Izvršena je i ugradnja betonskih ivičnjaka, uličnog slivnika sa taložnikom uz ugradnju liveno-željezne  slivne rešetke. Ugrađena je i betonska plitka kanalica ukupne dužine 16 metara uz potreban iskop i ugradnju podložnog betona.

Radovi su u potpunosti izvedeni u skladu sa tenderskom dokumentacijom a vrijednost ugovorenih i izvedenih radova je 30.888,00 KM.

Sredstva za ovu namjenu su obezbjeđena iz Budžeta općine Zavidovići. Radovi su izvedeni od strane Privrednog društva „Hajdić“ d.o.o. Maglaj koje je, nakon provedenog postupka javne nabavke, odabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Općinski načelnik Hašim Mujanović ističe da je ovo nastavak uređenja putne infrastrukture u Zavidovićima i to na osnovu potreba stanovništva, podjednako u urbanim i ruralnim dijelovima Općine.

U narednom periodu uslijedit će i sanacija i asfaltiranje neuređenog platoa s druge strane zgrade „Samačka“ a sve u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

Također, u danima koji slijede otpočet će se sa izvođenjem ugovorenih radova na sanaciji dijela ulice „Radnička“ (pored TC „Robot“) i dijela ulice „Prvomajska“, kao i sanacija dijela ulice „Podubravlje“, nastavak izgradnje II faze lokalne ceste Donja Lovnica – Gornja Lovnica i mnogi drugi projekti od značaja za sve građane općine Zavidovići.

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...