Jeziv slučaj u BiH: Asmir doktorici uperio pištolj u glavu

Datum:

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Asmira B. (24) zbog sumnje da je u brčanskom naselju Rijeke prijetio pištoljem medicinskim radnicama.

Ukoliko mu se dokaže krivica prijeti mu od tri mjeseca do pet godina robije.

Asmira B. terete da je krivično djelo počinio 22. marta u područnoj ambulanti, a optužen je za ugrožavanje sigurnosti prisutnog medicinskog osoblja i doktorice u vezi s vršenjem njene funkcije.

Nezadovoljan objašnjenjem

Optužnicom koja je potvrđena pred Osnovnim sudom u Brčkom, Asmiru B. stavljeno je na teret je 22. marta, oko 12 sati, najprije verbalno, a zatim i pištoljem prijetio doktorici.

“Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna ljekarska komisija, izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorice A. K., bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati”, navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko.

Kako se dodaje, pošto su na njen zahtjev medicinske sestre pozvale policiju, istrčao je do svog automobila, uzeo sportski pištolj “Airsoft Colt” koji je bio sličan pravom pištolju, te ponovo ušao u ordinaciju.

Pištolj je uperio doktorici u glavu.

“Plašeći se za život, A. K. ga je molila da se smiri, no on je i dalje protestovao i mahao oružjem da bi, očekujući dolazak policije, konačno ispustio pištolj i pobjegao iz ambulante”, navodi se u saopćenju.

Višesatna policijska potraga

Dodaju da je postupak Asmira B. izazvao je zaprepaštenje, uznemirenost i strah za život, ne samo kod A. K, već i kod četiri medicinske radnice, koje nisu mogle znati kakvim im se oružjem prijeti.

Iz Tužilaštva navode da je poslije višesatne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, optuženi sam došao do stanice policije u Brčkom i predao se, piše Radiosarajevo.ba

“Brzom reakcijom organa gonjenja protiv njega je, nakon efikasno sprovedene istrage, podignuta optužnica za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti za koje se može izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina”, navodi se u saopćenju.

Povezani postovi
Related

Javni prihodi u FBiH u devet mjeseci veći za 15 posto

Porezni obveznici Federacije BiH u devet mjeseci (januar-septembar) ove...

Razrješene dužnosti: Edita Kalajdžić i Enra Mehmedika-Suljić nisu više u Nadzornom odboru KCUS-a

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH, između ostalog, glasalo...

Počela sjednica Vlade FBiH: Razmatra se i o prijemu radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi trebala, između ostalog,...

Plata od hiljadu maraka – mit ili realnost?

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jednoglasno su, bez rasprave,...