Kremić: Važnost jačanja regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Datum:

Vršitelj dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH Riad Kremić prisustvovao je okruglom stolu o jačanju regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te unapređenja njihovog statusa, koji je jučer i danas održan u Beogradu.  

Učešće na ovom skupu bilo je na poziv Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije, saopćeno je iz Fonda.

– Ovo je prvi put da se organizuje jedan ovakav okrugli stol i zahvaljujem se predstavnicima Udruženja na pozivu, kao i predstavnicima Ministarstva i svim ostalim učesnicima na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju regionalne saradnje na ovom polju – kazao je Kremić.

Ovom prilikom v.d. direktor Kremić je razgovarao s predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao i s predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje s ciljem razmjene iskustava, jačanja saradnje, te unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Predstavio je i rad Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH, te pozvao učesnike okruglog stola da učestvuju na konferenciji koju će Fond organizovati u junu ove godine.

– Radujem se da ćemo biti u prilici da budemo domaćini konferencije koju Fond organizuje povodom 10 godina od osnivanja i rada, te da ćemo imati priliku nastaviti ovu diskusiju i razmjenu iskustava s još većim brojem učesnika. Nadam se da će ovakvi okrugli stolovi i konferencija dati niz preporuka za sve nadležne institucije kako unaprijediti status osoba sa invaliditetom – zaključio je Kremić.

Ova posjeta i učešće na skupu dio je programskih aktivnosti radi uspostavljanja regionalne saradnje putem razmjene iskustava, koja će u narednom periodu biti proširena i na druge zemlje u regionu, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH.

 

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

U julu manja proizvodnja električne energije u BiH za 4,37 odsto

Bruto proizvodnja električne energije u BiH u julu iznosila...

Izvoz ogrevnog drveta koči transport

Nakon što je podignuta rampa za izvoz ogrevnog drveta...

Nevjerovatni rezultati na periferiji Doboja: Na jednom biračkom mjestu Dodik imao sve glasove

Centralna izborna komisija BiH objavila je nepotpune podatke za...

Policija o slučajevima iz Tuzle i Živinica: Nije bilo pokušaja otmice dječaka i djevojčice

Kantonalna policija opovrgla je informacije Druge osnovne škole iz...