Kremić: Važnost jačanja regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom

/

Vršitelj dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH Riad Kremić prisustvovao je okruglom stolu o jačanju regionalne saradnje na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te unapređenja njihovog statusa, koji je jučer i danas održan u Beogradu.  

Učešće na ovom skupu bilo je na poziv Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije, saopćeno je iz Fonda.

– Ovo je prvi put da se organizuje jedan ovakav okrugli stol i zahvaljujem se predstavnicima Udruženja na pozivu, kao i predstavnicima Ministarstva i svim ostalim učesnicima na produktivnoj diskusiji i razmjeni iskustava. Vjerujem da je ovo važan korak ka jačanju regionalne saradnje na ovom polju – kazao je Kremić.

Ovom prilikom v.d. direktor Kremić je razgovarao s predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao i s predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje s ciljem razmjene iskustava, jačanja saradnje, te unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Predstavio je i rad Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH, te pozvao učesnike okruglog stola da učestvuju na konferenciji koju će Fond organizovati u junu ove godine.

– Radujem se da ćemo biti u prilici da budemo domaćini konferencije koju Fond organizuje povodom 10 godina od osnivanja i rada, te da ćemo imati priliku nastaviti ovu diskusiju i razmjenu iskustava s još većim brojem učesnika. Nadam se da će ovakvi okrugli stolovi i konferencija dati niz preporuka za sve nadležne institucije kako unaprijediti status osoba sa invaliditetom – zaključio je Kremić.

Ova posjeta i učešće na skupu dio je programskih aktivnosti radi uspostavljanja regionalne saradnje putem razmjene iskustava, koja će u narednom periodu biti proširena i na druge zemlje u regionu, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...