Pijani državljanin BiH sjeo u pogrešan autobus, umjesto u Holandiju otputovao u Dansku

Datum:

Pijani državljanin BiH zabunom je u Hamburgu sjeo u pogrešan autobus pa je umjesto natrag u Holandiju otputovao u Dansku.

Kako piše Fenix-magazin, u policijskoj se stanici u Flensburgu ispostavilo da se putnik iz BiH namjeravao autobusom vratiti iz Hamburga u holandski Eindhoven, gdje se na tamošnjoj autobusnoj stanici spremio svoj prtljag s jaknom u kojoj mu je ostao novčanik, bh. pasoš i mobitel.

Policija nije pojasnila kako je uspio bez ličnih dokumenata stići u Hamburg. U policijskom saopćenju navodi se da je u Hamburgu, pod utjecajem alkohola, “jedan zeleni autobus zamijenio drugim zelenim autobusom” koji je vozio u Kopenhagen.

Šta je napravio, shvatio je tek na graničnom prijelazu s Danskom.Kako je planirao iz Eindhovena otputovati kući u BiH, policija je kontaktirala bosanskohercegovačku ambasadu u Berlinu te od njih dobila podatke o njegovom identitetu.

Iz Ambasade BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem putniku poslali kupljenu autobusnu kartu kako bi se mogao iz Hamburga vratiti u Eindhoven gdje su mu ostale stvari. Kako bi se uvjerili da će 45-godišnjak ovoga puta ući u pravi autobus, njemački policijski službenici su ga odvezli do autobusne stanice i uveli u autobus za Eindhoven, prenosi tuzlanski.ba

 

Povezani postovi
Related

Strateške rezerve goriva u SAD na rekordno niskom nivou

Strateške rezerve goriva u SAD nalaze se na najnižem...

Čedomir Jovanović o drogama: Naravno da sam probao, djeci moram da objasnim sve

Političar Čedomir Čeda Jovanović otkrio je da je probao...

Broj zaposlenih u obnovljivim izvorima energije u svijetu dosegao 12,7 miliona

Broj zaposlenih u obnovljivim izvorima energije u svijetu dosegao...

Njemačkoj prijeti talas bankrota kao posljedica sankcija u Rusiji

Njemačka se suočava sa talasom bankrota koji je rezultat...