Oblačno vrijeme i tokom vikenda

/

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slabija kiša u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne.

Jača kiša sa sjevera u drugoj polovini dana. Pad temperature zraka u večernjim satima i tokom noći na nedjelju u Bosni će usloviti susnježicu i snijeg. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana uz prolazne padavine prije podne. U Bosni susnježica ili snijeg, u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevni sati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...