UIO oduzela robu u vrijednosti 119.000 KM

Datum:

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona), na graničnim prijelazima Rača, Orašje i Karakaj, kao i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina, oduzeli su raznu robu u vrijednosti 119.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla, izvršili su provjeru prometa porijekla roba na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona). Tom prilikom kod jedne osobe pronađena je veća količina robe, 1.734 komada odjeće (majice, jakne) i 14 pari obuće stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Provodeći Operativni plan rada i usmjeravajući se na rizične lokacije, granične prijelaze i carinske ispostave, ovlaštena službene osobe Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na nekoliko rizičnih lokacija oduzeli su raznu robu.

Tako su prilikom obavljanja aktivnosti otkrili šest nepravilnosti na graničnim prijelazima Rača, Orašje, Karakaj i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina. Tom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe u različitim bunkerima (markirane patike, motor za čamac, aparati za varenje), kao i robe za koju trebaju posebne dozvole i odobrenja.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinioca nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Javni prihodi u FBiH u devet mjeseci veći za 15 posto

Porezni obveznici Federacije BiH u devet mjeseci (januar-septembar) ove...

Razrješene dužnosti: Edita Kalajdžić i Enra Mehmedika-Suljić nisu više u Nadzornom odboru KCUS-a

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH, između ostalog, glasalo...

Počela sjednica Vlade FBiH: Razmatra se i o prijemu radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi trebala, između ostalog,...

Plata od hiljadu maraka – mit ili realnost?

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jednoglasno su, bez rasprave,...