Zbog sankcija SAD-a, Asim Sarajlić podnio ostavku u Domu naroda BiH

/

Asim Sarajlić je objavio da je zbog sankcija američkog ministarstva finansija koje su mu izrečene podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i na pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i predsjedavajućeg Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

– Bez obzira na to što nisam ni prvostepeno ni pravosnažno osuđen za bilo koje krivično djelo, smatram da je zbog odluke vlasti SAD da me stave na listu sankcioniranih osoba moja obaveza da odstupim sa navedenih pozicija. Kao odgovorna osoba, kojoj je interes države iznad svega, ne želim na bilo koji način biti smetnja u realizaciji zajedničkih strateških planova i partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država – naveo je Sarajlić u saopćenju za javnost.

Sjedinjene Američke Države su, kako ističe, dugogodišnji istinski prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine i nijedan pojedinac ne treba da bude prepreka za nastavak saradnje.

– U odluci Ministarstva finansija SAD izneseno je niz proizvoljnih optužbi na moj račun. Očekujem da sva eventualna saznanja i potencijalni dokazi o tvrdnjama koje se navode u pomenutoj odluci budu ustupljeni bh. pravosuđu. Pravosudnim institucijama BiH u svakom trenutku stojim na raspolaganju, potpuno uvjeren da ću u fer i poštenom postupku dokazati svoju nevinost – zaključuje Sarajlić.

Podsjećamo da je Sarajlić još ranije podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA), piše Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...