Udruženje građana „Pravda za Doboj” za sutra najavilo mirne proteste

Datum:

U redakciju RTV Doboj stiglo je saopštenje za javnost Udruženja građana „Pravda za Doboj”, putem kojeg obavještava javnost da sutra organizuje protestnu šetnju na inicijativu građana Doboja koji trpe torturu od strane Okružnog javnog tužilaštva Doboj, u procesu istrage održanih Lokalnih izbora 2020. godine u novembru mjesecu.

Tekst saopštenja za javnost prenosimo u cijelosti:

„Udruženje građana „Pravda za Doboj“ obavještava sve građane Doboja da će se u petak, 15.04.2022. godine, održati MIRNI PROTESTI.

Okupljanje građana je u 9:30 časova ispred kancelarije UG „Pravda za Doboj“ u ulici Jug Bogdana bb, odakle će se okupljeni građani uputiti ulicama Cara Dušana i Svetog Save do Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, gdje su predviđena obraćanja i mirno iskazivanje nezadovoljstva.

Udruženje građana „Pravda za Doboj“ organizuje protestnu šetnju na inicijativu građana Doboja koji trpe torturu od strane Okružnog javnog tužilaštva Doboj, u procesu istrage održanih Lokalnih izbora 2020. godine u novembru mjesecu.

Udruženje građana „Pravda za Doboj“ napominje da poštuje pravnu državu i nezavisani rad sudstva i tužilaštva ali da oštro osuđuju pritisak na rad sudstva i tužilaštva od strane trećih lica.

Želimo da na dostojanstven način izrazimo svoje nezadovoljstvo mirnim protestima, na šta imamo zagarantovano pravo kao osnov demokratije, i pozovemo Okružno javno tužilaštvo u Doboju da svoj posao radi nepristrasno, bez pritiska od strane trećih lica i bez torture nad građanima Doboja.

Još jednom, pozivamo Okružno javno tužilaštvo u Doboju da prestane biti saučesnik Centralne izborne komisije BiH koja iz sebi znanih razloga provodi torturu nad građanima Doboja.”

UDRUĐENJE GRAĐANA
„PRAVDA ZA DOBOJ“

Povezani postovi
Related

Gradonačelnika posjetili predstavnici Udruženja HERC – „Park prijateljstva Bajvati“

Predstavnici Udruženja građana HERC -„Park prijateljstva Bajvati“ protekle sedmice...

Kandidat za skupštinu ZDK je jedan od najaktivnijih vijećnika OV Tešanj

Kandidat za skupštinu ZDK ispred stranke za Bosnu i...

Bećirović u Tešnju: Radnicima trebaju primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva...

Taekwondo klub akademija Tešanj s takmičenja u Sarajevu donijela brojne medalje

Taekwondo klub akademija Tešanj jučer je zajedno sa svojim...