Udruženje građana „Pravda za Doboj” za sutra najavilo mirne proteste

/

U redakciju RTV Doboj stiglo je saopštenje za javnost Udruženja građana „Pravda za Doboj”, putem kojeg obavještava javnost da sutra organizuje protestnu šetnju na inicijativu građana Doboja koji trpe torturu od strane Okružnog javnog tužilaštva Doboj, u procesu istrage održanih Lokalnih izbora 2020. godine u novembru mjesecu.

Tekst saopštenja za javnost prenosimo u cijelosti:

„Udruženje građana „Pravda za Doboj“ obavještava sve građane Doboja da će se u petak, 15.04.2022. godine, održati MIRNI PROTESTI.

Okupljanje građana je u 9:30 časova ispred kancelarije UG „Pravda za Doboj“ u ulici Jug Bogdana bb, odakle će se okupljeni građani uputiti ulicama Cara Dušana i Svetog Save do Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, gdje su predviđena obraćanja i mirno iskazivanje nezadovoljstva.

Udruženje građana „Pravda za Doboj“ organizuje protestnu šetnju na inicijativu građana Doboja koji trpe torturu od strane Okružnog javnog tužilaštva Doboj, u procesu istrage održanih Lokalnih izbora 2020. godine u novembru mjesecu.

Udruženje građana „Pravda za Doboj“ napominje da poštuje pravnu državu i nezavisani rad sudstva i tužilaštva ali da oštro osuđuju pritisak na rad sudstva i tužilaštva od strane trećih lica.

Želimo da na dostojanstven način izrazimo svoje nezadovoljstvo mirnim protestima, na šta imamo zagarantovano pravo kao osnov demokratije, i pozovemo Okružno javno tužilaštvo u Doboju da svoj posao radi nepristrasno, bez pritiska od strane trećih lica i bez torture nad građanima Doboja.

Još jednom, pozivamo Okružno javno tužilaštvo u Doboju da prestane biti saučesnik Centralne izborne komisije BiH koja iz sebi znanih razloga provodi torturu nad građanima Doboja.”

UDRUĐENJE GRAĐANA
„PRAVDA ZA DOBOJ“

Povezani postovi

U Kosovi kod Maglaja kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

U naselju Kosova kod Maglaja, na magistralnom putu M17,...

Zatvoren put između Doboja i Stanara

Saobraćaj će na regionalnom putu od Doboja prema Stanarima...

JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za...

Podignuta optužnica protiv načelnika Maglaja i predsjednika SDP-a ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mahmutagić...