Zavidovići: Realizovan projekat sanacije stepeništa kod benzinske pumpe „Almy“

/

Završena je sanacija stepeništa koje povezuje ulicu „15. septembar“ sa ulicom „dr. Pinkasa Bandta“ u Zavidovićima, pored benzinske pumpe „Almy“.

U okviru ovog projekta izvedeni su radovi na sanaciji postojećeg stepeništa u dužini od 90 m uz potpuno uklanjanje dijela postojećeg devastiranog stepaništa kao i izgradnja novog stepeništa u dužini od 35 m. Širina stepeništa je 3 m.

Također, izvršena je popravka postojeće metalne ograde – rukohvata i ugradnja novog rukohvata na novoizgrađenom dijelu stepeništa. Radi se o stepeništu koje je bilo potrebno sanirati uslijed dotrajalosti a sanaciju je izvršilo Privredno društva GP „Heldovac“ d.o.o. Žepče. Vrijednost potpisanog ugovora je 25.506,00 KM. Sredstva za ovu namjenu obezbjeđena su iz Budžeta Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da je ovo nastavak planskog pristupa problemima u urbanom dijelu grada, uz kvalitetno i dugotrajno rješavanje istih, vodeći računa o prioritetnim projektima koji će olakšati život građanima a gradsko područje Zavidovića realizacijom ovakvih aktivnosti poprima ljepši i ugodniji ambijent.

Uskoro će otpočeti i radovi na sanaciji oštećenog stepeništa u ulici „Mehmed-paše Sokolovića“ (pristup Gradskoj džamiji) uz presvlačenje betonskih pristupnih staza slojem asfalta.

 

 

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...