Zavidovići: Realizovan projekat sanacije stepeništa kod benzinske pumpe „Almy“

Datum:

Završena je sanacija stepeništa koje povezuje ulicu „15. septembar“ sa ulicom „dr. Pinkasa Bandta“ u Zavidovićima, pored benzinske pumpe „Almy“.

U okviru ovog projekta izvedeni su radovi na sanaciji postojećeg stepeništa u dužini od 90 m uz potpuno uklanjanje dijela postojećeg devastiranog stepaništa kao i izgradnja novog stepeništa u dužini od 35 m. Širina stepeništa je 3 m.

Također, izvršena je popravka postojeće metalne ograde – rukohvata i ugradnja novog rukohvata na novoizgrađenom dijelu stepeništa. Radi se o stepeništu koje je bilo potrebno sanirati uslijed dotrajalosti a sanaciju je izvršilo Privredno društva GP „Heldovac“ d.o.o. Žepče. Vrijednost potpisanog ugovora je 25.506,00 KM. Sredstva za ovu namjenu obezbjeđena su iz Budžeta Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da je ovo nastavak planskog pristupa problemima u urbanom dijelu grada, uz kvalitetno i dugotrajno rješavanje istih, vodeći računa o prioritetnim projektima koji će olakšati život građanima a gradsko područje Zavidovića realizacijom ovakvih aktivnosti poprima ljepši i ugodniji ambijent.

Uskoro će otpočeti i radovi na sanaciji oštećenog stepeništa u ulici „Mehmed-paše Sokolovića“ (pristup Gradskoj džamiji) uz presvlačenje betonskih pristupnih staza slojem asfalta.

 

 

Povezani postovi
Related

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...

Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i...