Zavidovići: Potpisan Ugovor o sanaciji divljih deponija

/

U kabinetu gradonačelnika potpisan je, Ugovor o sanaciji divljih deponija. Ugovor su potpisali gradonačelnik Hašim Mujanović i direktor JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići Amer Halilović. Nakon provedenog postupka javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača odabrano je JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 66.179,15 KM sa uračunatim PDV-om a Izvođač je dužan da ugovorene radove izvede u roku od 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

Predmet Ugovora je čišćenje i odvoz komunalnog otpada sa divljih deponija u skladu sa zakonskim propisima, sanacija deponija, nabavka i postavljanje tabli sa natpisom, klupa za odmor i korpica za smeće.

Izvođač se obavezuje da radove, koji su predmet ovog Ugovora, izvrši u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i predmjeru kako je navedeno u obrascu ponude i ostalim uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji.

Gradonačelnik Hašim Mujanović istakao je zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta, te naveo da je cilj ovog projekta, pored saniranja divljih deponija i unapređenja stanja okoliša, prevencija nastajanja novih divljih deponija kroz podizanje ekološke svijesti građana.

 

Povezani postovi

Tokom vikenda u Tešnju rođeno pet beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Alić: Iskoristit ćemo sve pravne mehanizme da se riješi problem Osnovne škole u Medakovu

Nakon što smo objavili tekst u kojem stoji da...

Roditelji učenika zabrinuti: Stala gradnja škole u Medakovu, nadležni ne reagiraju

Godinama unazad, roditelji učenika koji pohađaju osnovnu školu u...

Tešanj: Sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u mjestu Kraševo

Na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo (Općina Tešanj)...