Naša stranka osvježenje na političkoj sceni Tešanj

Datum:

Povjereništvo Naše stranke Tešanj je više nego zadovoljno pozitivnim reakcijama građana na  početak organizovanog rada Naše stranke u Tešnju. Bitno je i napomenuti da je značajan broj građana već pristupio u članstvo Naše stranke, pri tome ističući da „Naša stranka nije stranka članstva – već stranka ideje“, navodi se na službenoj stranici ove stranke.  

Osnivanjem odbora Naše stranke u Tešnju ili bolje rečeno njeno ponovo reaktiviranje (jer je politički ista djelovala prije više od deset godina na ovim prostorima) politička scena u Tešnju je dobila novu
probosansku stranku centra. Dakle, Naša stranka je stranka centra, koliko god da su tu spin majstori preko društvenih mreža pokušali građane i birače uvjeriti da je to ljevica, čak više nego i sami SDP, to naprosto nije tako.  Zašto je ovo važno ?

Važno je iz razloga što je Naša stranka kao takva prikladna za sve koji svoje političko djelovanje nisu vidjeli na ljevici ni na desnici. Međutim, ono što je važno istaći je da je stranka nastala kao izraz
političke želje i volje nekadašnjih istaknutih članova SDP-a Tešanj, koji su vjerujući u ideju i ideale socijlademokratije doživjeli progon od aktuelnog rukovodstva koje je zapravo dio neformalne koalcije sa vladajućim u Tešnju.

Bilo kako bilo, Naša stranka je zajedno sa NIP Tešanj preuzela liderstvo opozicije u Tešnju.

Povezani postovi
Related

SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da reaguju zbog izborne krađe

SDS pozvala je Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i...

Prema trenutnim rezultatima CIK-a, nakon 55 posto prebrojanih glasova Krišto vodi ispred Komšića

Prema podacima koji su trenutno dostupni na stranici Centralne...

Nikšić proglasio pobjedu Bećirovića, čestitao i Komšiću

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić...

Na području općine Tešanj uočeno više nepravilnosti na biračkim mjestima

Kako nam javljaju građani općine Tešanj uveliko se pred...