Šest koraka koji će vam pomoći da smršate u samo sedam dana

/

Šest jednostavnih koraka će vam pomoći da izgubite do pet kilograma za samo sedam dana uključuju povremeni post, dizanje tegova, povećanje dnevne aktivnosti, smanjen unos škroba i generalno prerađene hrane.

Očigledno je da će značajan dio obećanih pet kilograma biti težina vode jer bilo koji plan ishrane koji kaže da vam može pomoći da izgubite pet kilograma tjelesne masti za sedmicu dana je krajnje neodgovoran.

Međutim, ako je sve što tražite brzo rješenje za dan ili dva kako biste se mogli osjećati i izgledati bolje na fotografijama s odmora ili započeti svoj put mršavljenja, onda će vam ovih šest jednostavnih koraka dobro doći.

Povremeni post

Ključ svake vrste mršavljenja je u smanjenju vašeg kalorijskog opterećenja. Dobar način praćenja unosa je korištenje aplikacija koje će vam pomoći da postavite dnevne ciljeve.

Pored korištenja aplikacija za praćenje, možda biste trebali isprobati povremeni post. Smanjivanjem vremenskog intervala predviđenog za ishranu, prirodno ćete unositi manje kalorija.

Popularna dijeta 5:2 preporučuje da sebi odredite 10-satni okvir za jelo. Sve to znači da ako doručkujete u 10 sati, posljednji obrok imate u 20 sati.

Dizanje tegova

Iako je dijeta ključna za gubitak tjelesne masti, ne možete pobjeći od činjenice da vježbanje igra veliku ulogu, a posebno je trening s tegovima ključan kada se radi o transformaciji oblika tijela.

Kada dižete teške tegove, za taj proces je potrebna energija i vaše tijelo se okreće vlastitoj zalihi masti kako bi mišiće održali nahranjenim.

Općenito budite aktivniji

Pokušajte da balansirate na jednoj nozi ili radite čučnjeve dok perete zube, hodate do prodavnica, igrate se više sa svojom djecom i koristite korpu umjesto kolica u supermarketu.

Čak i odlazak u 20-minutnu šetnju u vrijeme ručka može pomoći.

Smanjite zadržavanje vode

Gubitak 5 kg za sedam dana će u velikoj mjeri biti težina vode, ali ako ih izgubite, to može učiniti da izgledate mnogo mršavije.

Kada vidite bodybuildere i bikini modele, jedan od razloga zašto izgledaju tako fit jeste taj što ne zadržavaju težinu vode.

Zadržavanje vode se dešava kada se višak tečnosti nakuplja u vašem tijelu. Da biste to spriječili, pokušajte jesti manje soli i unositi više magnezija i vitamina B6.

Oni se nalaze u namirnicama kao što su lisnato povrće, grah, banane i orasi.

Smanjite škrob i jedite nemasne proteine

Ako želite dramatično brzo smanjiti svoju težinu, vjerovatno ćete morati ograničiti broj ugljikohidrata koje jedete, ali to ne znači da ih treba potpuno izbaciti.

Fokusirajte se na cjelovitu hranu, a zatim napunite nemasnim proteinima. Mnoga istraživanja su otkrila da proteini mogu pomoći u smanjenju apetita i ubrzanju metabolizma.

Umjesto toga, škrobne ugljikohidrate zamijenite šarenim povrćem.

Izbjegavajte prerađenu hranu

To je jednostavno, ali ako pokušavate da smanjite tjelesnu masnoću, prva stvar koju biste mogli učiniti je da se odreknete brze hrane.

Svoju prehranu zasnivajte na cjelovitoj hrani, koristeći uglavnom hranu sa jednim sastojkom.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...