Potvrđena optužnica migrantu koji je napao vlasnika Hotela “A.A.” u Jelahu

/

Protiv Abada Mounira (26) iz Libije potvrđena je optužnica koja ga tereti da je, sa zasad nepoznatim saučesnikom, u Tešnju posjekao A.A., koji ih je sprečavao u krađi vozila.

Optužnicu je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a potvrdio Kantonalni sud u Zenici.

Vlasnik Hotel ”A.A” u Jelahu, napadnut od strane migranata

Optuženog terete da je 9. februara, oko pet ujutru, na parkingu ispred ulaza u hotel, u dogovoru s još jednim trenutno nepoznatim saučesnikom, pošao da nasilno uđe u vozilo koje je tu bilo parkirano, a kako bi ga ukrao

“Kada ih je primijetio A.A., koji je bio u hotelu te izašao kako bi ih spriječio, Mounir je nasrnuo na njega, s ciljem da vozilo zadrži za sebe. Pritrčao je do A.A. držeći skalpel i baterijsku lampu te njima više puta udario A.A.”, ističe se u optužnici.

U tome mu se, dodaje se, pridružio i zasad nepoznati saučesnik, koji je u ruci držao nož.

“Oni su A.A. skupa oborili na zemlju i nastavili ga udarati noževima i baterijskom lampom po svim dijelovima tijela”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Usljed napada, kod A.A. su utvrđene lakše, ali višestruke povrede, i to posjekotina čela i lica, potom nosa i šake između prvog i drugog prsta. Imao je i posjekotine na desnoj potkoljenici itd javljaju Nezavisne novine. 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo...

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...