Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica

Datum:

Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” više izvora iz Uprave policije (UP).

Prema pouzdanim saznanjima Televizije “Vijesti” , privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protuzakonit utjecaj.

“Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Već danas se očekuje da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od EUROPOL-a transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, “jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine, prenosi Klix.

 

Povezani postovi
Related

Cijene nafte blago porasle s najnižih nivoa u devet mjeseci

Prvi put od kraja avgusta cijene nafte na svjetskim...

U svijetu do 2050. godine 1,6 milijardi ljudi starijih od 65 godina

Očekuje se da će do 2050. godine u svijetu...

Zvanična odluka Vlade Srbije: Poskupljuju šećer i piletina

Vlada Republike Srbije usvojila je više izmijenjenih uredbi i odluka...

Strateške rezerve goriva u SAD na rekordno niskom nivou

Strateške rezerve goriva u SAD nalaze se na najnižem...