Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica

/

Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” više izvora iz Uprave policije (UP).

Prema pouzdanim saznanjima Televizije “Vijesti” , privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protuzakonit utjecaj.

“Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Već danas se očekuje da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od EUROPOL-a transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, “jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine, prenosi Klix.

 

Povezani postovi

“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda "fatalnoj...

Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca...

Trostruki ubica Alen R. izvršio samoubistvo u zatvoru: Među njegovim žrtvama i dijete

Alen R, trostruki ubica porijeklom iz Bosne i Hercegovine,...

Čak 90 odsto radnika jedne branše radi na crno

Velika većina kućnih pomoćnica i pomoćnika u Njemačkoj radi...