Ko sve ima razloga strepiti od američkih sankcija: I politizirani pojedinci iz državnih struktura su pod velikom lupom

/

U trenucima dok se u političkim i sigurnosnim krugovima špekulira ko od nosilaca pravosudnih funkcija ima razloga strepiti od crne liste, prema našim informacijama, spisak potencijalnih kandidata sadrži i imena iz pojedinih policijsko-istražnih i institucija kontrole koje se bave poreznim obavezama prema državi.

Šta je pokazao izvještaj

Tu su evidentirane teške zloupotrebe da stranke na vlasti „discipliniraju“ pojedine medije i medijske kuće, ali i druge velike privatne kompanije koje su na ivici reketa da pune stranačke predizborne budžete.

Ako je u ovogodišnjem zvaničnom izvještaju o stanju ljudskih prava i sloboda Stejt dapartmenta zabilježeno kako su vršeni pritisci na Face TV, Žurnal ili „Avaz“, nije teško zaključiti da im nisu promakle ni mnogo teže zloupotrebe koje se odnose na kršenje slobode govora i medija koje ih žele čak ugasiti.

Montiranje afera u koje su uključene ovih mjeseci čak i pojedine snimcima ucijenjene osobe iz nižih tužilačkih struktura već je notirano u inače izvrsno informiranim međunarodnim institucijama koje participiraju u pravljenju lista za sankcije.

Stoga ne bi bilo iznenađenja da se sankcioniraju politički indoktrinirani rukovodioci, a da se ne govori i o osobama koje su već evidentirane aplikacijom Sky.

Hapšenje narkobosa

Zanimljiva je situacija da se u Srbiji zbog dokaza dobivenih putem ove aplikacije narkobos Darko Šarić maltene sa slobode vraća u vjerovatno 40-godišnji zatvor, u Crnoj Gori uhapšena je Vesna Medenica, koja je čak 17 godina bila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, uhapšeni su i pojedinci iz RS, ali se za sada bošnjačka imena uhvaćena aplikacijom Sky uspješno samoštite, piše Avaz.ba

Povezani postovi

Nove cijene parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Ovim putem informišemo naše cijenjene putnike i korisnike komercijalnog...

Katastrofalna demografska slika: Za pet godina u FBiH skoro 13.000 manje osnovaca!

Demografska slika u BiH godinama već, kako to upozoravaju...

Fadil Novalić povukao novi potez kako bi izašao iz zatvora

Advokatski tim osuđenog bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića uputio...

Budite u pripravnosti: Narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra

Federalni hidrometeorološki zavoda (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje...