Pojačan promet vozila na graničnim prelazima

/

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Kostajnica i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas od 11 do 12 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela. U vrijeme prolaska transporta mogu se očekivati kraće obustave, posebno na dionicama koje prolaze kroz tunele.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žepče-Zenica (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) ponovo se obustavlja saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...

Javnost u BiH sluđena zbog četiri izborna zakona koji su u “proceduri”

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini od strane Centralne...

BiH do kraja godine dobija još jedan autoput koji se proteže kroz dvije zemlje

Napreduju radovi na izgradnji dionice autoputa Kuzmin – Sremska...

Dok prijete secesijom, privreda propada: 300 radnika u RS ostalo bez posla

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u...