U narednim danima porast temperatura

/

Danas će naoblačenje sa juga u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne slabija kiša u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. U Sarajevu oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Sutra, pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 21 stupanj.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 13 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 22 stupnja.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. U večernjim satima padavine se očekuju u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 23 stupnja, saopćeno je iz FHMZ.

Povezani postovi

Danas je Bosna i Hercegovina pokazala da uz malo dobre volje, može bolje

Sarajevo, 18.03.2024: Danas je održan završni događaj projekta “Možemo...

Planirate ove godine ljetovati u Neumu: Ovo su cijene smještaja

Duž obale Neuma prostiru se uređene šljunkovite plaže, a...

Monstruozna šala pokoljem u školi u Trebinju znak uzbune: Strožije kazne za roditelje djece koja prijete

Na prijedlog nadležnog tužilaštva, Okružni sud u Banjoj Luci...

Kako i kome se izdaje dipomatski pasoš BiH?

Kako biste dobili diplomatski pasoš BiH, potrebno je da...